Gündem ‘Usulsüz bir evrak tanzimi yapmadım’

‘Usulsüz bir evrak tanzimi yapmadım’

03.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Usulsüz bir evrak tanzimi yapmadım’

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davada, İstihbarat Daire Başkanlığı TEKOP Şube Müdürlüğü’nde 2000-2007 arasında görevli eski Emniyet Müdürü Bahtiyar Peşter, savunmasını yaptı. Peşter, “Bilerek ve isteyerek, gerçeğe aykırı, usulsüz bir evrak tanzimi yapmadım” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Peşter, İstihbarat Daire Başkanlığı TEKOP Şube Müdürlüğü’nde 2000-2007 arasında amir ve müdür yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, müştekiler Nihat Ali Özcan ve Gülen Bayıllıoğlu’nun dinlenmesiyle alakalı evraklarda imza, parafının bulunmasıyla suçlandığını bildirdi. Sahte gerekçelerle usulsüz işlem yapmadığını savunan Peşter, “Bilerek ve isteyerek, gerçeğe aykırı, usulsüz bir evrak tanzimi yapmadım. Bununla ilgili bir emir de almadım. Üzerime atılı suçları işlemediğim ve işlemeyeceğim de açıktır” dedi.

Peşter, talep formlarının sadece, “sekreterlik” bölümünde yer aldığını, ancak işin, “mutfak” kısmında bulunmadığını savunarak, suçlamaları reddetti. ByLock kullandığı iddiasını da kabul etmeyen sanık Peşter, başka bir davadan tutuklu bulunduğunu ifade ederek, dosyasının birleştirilmesini ve beraatini istedi.