Gündem Uygun’a ağır müebbet talebi

Uygun’a ağır müebbet talebi

22.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’nın Mamak ilçesinde Esra Hankulu’nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede tutuklu şüpheli Ümitcan Uygun (27) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

Uygun’a ağır müebbet talebi

 

PAŞA ALYURT Ankara - Esra Hankulu, Akdere semtindeki evde 3 Ağustos’ta ölü bulundu. Olay gecesi aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C. gözaltına alındı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede yer alan Adli Tıp Raporu’nda Hankulu’nun, “künt kafa travmasına bağlı iç kanama” sonucunda yaşamını yitirdiği kaydedildi. İddianamede, şüpheli Furkan G. tarafından durumun Uygun’a telefon yoluyla bildirildiği, Uygun’un ise “Bu işe beni karıştırmayın” dediği bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

‘Delilleri gizlediler’

Furkan G.’nin, Hankulu’na ait cep telefonunu Dilan C.’nin çantasına koyduğu, her iki şüphelinin de delil niteliğindeki cep telefonunu adli makamlardan sakladıkları belirtilen iddianamede, şüphelilerin bu şekilde yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi suçunun yanında, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçunu da birlikte fail olarak işledikleri vurgulandı.

İddianamede, şüpheli Uygun’un, Hankulu’nu öldürdüğü, diğer iki şüphelinin ise suç delillerini kararttıklarına işaret edildi. Bu kapsamda, Uygun’un, “kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet”, Furkan G. ve Dilan C.’nin de, “suç delillerini karartmaktan” beş yıla kadar hapse mahkum edilmesi talep edildi.