Gündem Uyuşturucuya geçit yok

Uyuşturucuya geçit yok

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul narkotik ekipleri, Makedonya’dan gelen Hırvatistan plakalı bir kamyoneti Silivri’de durdurup kasasında arama yaptı.

Uyuşturucuya geçit yok

Dedektör köpeğin kamyonet kasasına tepki vermesi üzerine plastik tente falçatayla kesilerek açıldı. İçinde gizli bölme olan tente açılınca, paketler halinde 310 kilo ‘Skunk’ adlı uyuşturucuya ulaşıldı. Gözaltına alınan sürücü M.Z.’nin Hırvatistan’da narkotik polisi olduğu, kısa süre önce emekliye ayrıldığı ve emekli olduktan sonra Afganistan’da güvenlikçi olarak çalışırken uluslararası uyuşturucu şebekesine kuryelik yapmaya başladığı tespit edildi. M.Z. tutuklandı.

Hurma ve helva kutularında eroin

İkinci operasyonu İstanbul Pendik’te yapan narkotik timleri, İran’dan gelen ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışan bir TIR’ı durdurdu. Şoför B.M. TIR dorsesinde ramazan kumanyalarına konulmak üzere hazırlanmış helva ve hurma olduğunu söyledi. Dedektör köpekle arama yapılan TIR’da, hurma ve helva paketlerine saklanmış 130 kilo eroin bulundu. B.M. tutuklandı.

8 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

Edirne Keşan’da metruk bir evde sentetik uyuşturucu bonzai kullandığı iddia edilen C.C.K. adlı 8 yaşındaki çocuk, çevre sakinleri tarafından baygın bulundu. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri, çocuğu ambulansla hastaneye götürdü. Çocuk tedaviye alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.