Gündem ‘Üzerimden kamyon geçmiş gibiyim’

‘Üzerimden kamyon geçmiş gibiyim’

29.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mesleğini terzi yamağı olarak tanımlayan Barbaros Şansal dün sabaha karşı evinin önünde saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler Şansal’a vurmadan önce tekbir çekti

‘Üzerimden kamyon geçmiş gibiyim’

Ünlü modacı Barbaros Şansal, dün sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce evinin önünde feci şekilde dövüldü. Şansal, olay sırasında aynı cadde üzerinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun kameralarının kayıtta olmadığını bildirdiğini söyledi.
Yaşadıklarını Milliyet’e anlatan Şansal, “Üzerimden kamyon geçmiş gibiyim. Ortada profesyonelce düzenlenmiş bir saldırı var” dedi.
Çarşamba akşamı bir televizyon programına katıldıktan sonra taksiyle 04.50 sıralarında evinin önüne gelen Şansal’ın anlattığına göre; apartman kapısını açmak için anahtarı kilide soktuğunda önce bir “tekbir” sesi duydu.
Ardından iki kişi arkasından üzerine geldi. Biri, beline diz vurup Şansal’ı yere yatırdı. Ardından ikinci tekme suratına indi. Daha sonra “Söylediklerinden ve yaptıklarından dolayı yaşamayı hak etmiyorsun” diyen ikili Şansal’ın anlatımına göre 12 saniye içerisinde modacıya 15 tekme savurdu. O sırada sokakta bulunan çöp arabası modacının “İmdat” çığlıklarına karşın hiçbir şey yapmadan olay yerinden giderken, çığlıkların sesi yükselince ikili parka doğru kaçmaya başladı. Hemen polisi arayan Şansal, polis gelene kadar kendisinin ve olay yerinin fotoğraflarını çekti.

‘Tehdit almadım’
Daha sonra ifade veren ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kontrolden geçen ünlü modacının sağ başparmağında çatlak, burun ve dudak içinde yırtılma, yüzünde birkaç şişlik, darbe ve vücudunda birkaç morluk tespit edildi, gözüne de kan oturdu. Ne internet ne telefon üzerinden bir tehdit aldığını söyleyen Şansal, “Herhangi bir hasmım yok, düşmanım yok, kimseye borcum yok, kimsenin karısına bakmam” diye konuştu. Saldırı öncesinde “tekbir” denmesinin Ak Parti’yi hedefe getirmek için bir şaşırtmaca olabileceğini söyleyen Şansal, aklına sadece 5 Ocak tarihinde Ankara Barosu’nda Sırrı Süreyya Önder, Kamer Genç, Gürkan Hacır, Necdet Saraç’la düzenleyecekleri “Ötekiler” panelini engellemek için böyle bir saldırı düzenlenmiş olabileceğinin geldiğini dile getirdi.

Kayıtta olmayan kameralar
Şansal, hem cinayet hem organize suçlar hem de siyasi şube olayı araştırırken ilginç bir gelişme yaşandığını anlattı. Çevredeki bütün apartmanlar ile MOBESE kameralarının görüntüleri alınırken, caddede bulunan ve mahallenin en geniş açılı kamerasına sahip Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) o gece kameralarının kayıtta olmadığını söyleyerek polise görüntü vermediğini söyleyen Şansal, olay karşısında şaşırdığını belirtti.

Twitter ikiye bölündü
Milliyet’e konuşan Barbaros Şansal, “Ben kendi ülkemden kimsenin bana bunu yapabileceğini düşünmüyorum” derken Twitter’da saldırı sonrasında ünlü modacıya destek kadar nefret tweet’leri de atıldı.

Haberin Devamı

25-30 yaşlarındaki iki kişi aranıyor
Barbaros Şansal, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 25-30 yaşlarında olduğunu söylediği iki kişiden şikâyetçi oldu. Cinayet Büro Amirliği’nce olayla ilgili çalışma başlatıldı. Ekipler, Şansal’ın verdiği eşkal bilgileri doğrultusunda saldırganların kimliklerini belirlemeye çalışıyor. Olayın meydana geldiği yöndeki bütün kamera kayıtları da inceleme altına alındı.