Gündem Uzmanlar PKK ve DAEŞ’e dikkat çekti

Uzmanlar PKK ve DAEŞ’e dikkat çekti

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin uzmanlar, eylemin terör örgütleri DEAŞ veya PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini  değerlendirdi.

Uzmanlar PKK ve DAEŞ’e dikkat çekti

Saldırıya ilişkin uzmanların değerlendirmeleri şu şekilde:

Nihat Ali Özcan: “Türkiye bir yandan PKK terörüyle bir yandan DEAŞ’le ciddi bir müacadele veriyor. Bunun yanısıra birçok ismi gündeme gelmeyen terör örgütü de bölgede. Bu nedenle çok yönlü bir terör saldırısıyla karşı karşıya. Ciddi önlemler ve operasyonlar da yapılıyor ama anlaşılıyor ki terör de boşluk arıyor. Bu çok yönlü saldırılara karşı tüm ihtimaller titizlikle takip edilmeli” dedi.

Abdullah Ağar: “Öncelikle intihar bombacısı olmasından ilk olarak DAEŞ akla geliyor. Ama eylemleriyle örtüşmeyen bir tarz da var. Eğer gerçekten zamanlama ve planlamada bir hata yapmadılarsa DAEŞ’in geçmişte yaptıkları eylemlerle pek örtüşmüyor. Ama bombalı araç DAEŞ’e gönderme yapıyor. Şu ana kadar DAEŞ en büyük kaybı Türkiye karşısında aldı. Bu refleksi yakın zamanda gösterdiler. Türkiye’yi doğrudan hedef gösterdiler. Bağdadi’nin doğrudan Türkiye’yi hedef alan açıklamaları oldu. Polis hedef alınmışsa bu tür eylemleri de geçmişte PKK ve PKK’ya müzahir örgütler üstlendi. Özellikle TAK üstlendi. Bir diğer tarafıyla geriye çok fazla örgüt kalmıyor. Ama benim temel öngörüm DAEŞ veya PKK üzerinden bir eylem olduğunu düşünüyorum.”

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: “Bulut dumanı yükseldi kısa bir süre sonra tekrar bir patlama geldi daha düşük bir sesti. Arkasından silah sesleri geldi. Çatışma olduğunu değerlendiriyorum.”