Gündem Vakıf duyurdu

Vakıf duyurdu

17.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın ‘Damat Ferit’i Tarık Akan, İstanbul’da tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Haberi ilk olarak Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, yazılı bir açıklamayla bildirdi.

Vakıf duyurdu

Vakıftan yapılan açıklamada, “Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan, efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu, ‘Anne Kafamda Bit Var’ın yazarı, ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı, ‘Ekmek, gül ve özgürlük günleri’nin yorulmaz savaşçısı, ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan, Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun” cümlelerine yer verildi. 14 aydır kanser tedavisi gören Akan, 111 film ve 4 dizide rol almıştı. Akan, 1982’de Cannes’da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ adayı olurken, 1985’te Berlin Film Festivali’nde ‘Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü’nü almıştı. 66 yaşındaki Akan, geçen hafta durumunun ağırlaştığı ve Bodrum’a yerleştiği haberleri üzerine, “Bodrum’a yerleştiğim yok. Bir süredir tedavim devam ediyor. Gayet iyiyim, umarım atlatacağım. Beni merak etmeyin” demişti.

Cenaze töreni yarın Teşvikiye’de

Akan’ın cenazesi için Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, yarın saat 14.00’te Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda tören düzenlenecek. Akan’ın cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılnacak ikindi namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’nda toprağa verilecek.