Gündem Van Hakkari kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü! 1 kişi hayatını kaybetti

Van Hakkari kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü! 1 kişi hayatını kaybetti

26.02.2024 - 21:48 | Son Güncellenme:

Van-Hakkari kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu 12 vatandaş yaralı olarak kurtarıldı, 1 vatandaş hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), minibüsün üzerine düşen çığa ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Haberin Devamı

Van Hakkari kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü 1 kişi hayatını kaybetti

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da yaptığı açıklamada, "Bu akşam Van Başkale ilçemiz 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsü üzerine çığ düşmüş, olay yerine Van İl Afad’dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre çığ altında kalan minibüsten 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Van Hakkari kara yolunda minibüsün üzerine çığ düştü 1 kişi hayatını kaybetti