Gündem ‘Vardiyada olması gereken 200 kişi neredeydi?’

‘Vardiyada olması gereken 200 kişi neredeydi?’

03.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Amasra Maden Kazası’nı Araştırma Komisyonu’nda Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, ekipleriyle Amasra’daki patlama yerinde yaptıkları incelmemeler ve işçilerin beyanları doğrultusunda olayın bir grizu patlama olduğuna karar verdiklerini belirtti.

‘Vardiyada olması gereken 200 kişi neredeydi’

ÖNDER YILMAZ/ ANKARA- Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu’nda faciaya yol açtığı düşünülen pervane arızasına ilişkin “Kelepçe arızası olarak ifade edilen durum pervane arızası olmayıp pervane vantüp (esnek hava borusu) bağlantısı ya da iki vantüpün bağlantısı için kullanılan basit bir malzemedir. Bu malzemenin temininden kaynaklanan sorun aynı vardiya içinde kısa bir süre içinde giderilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Öztürk, Amasra madeninde 503 işçi bulunduğunu her vardiyada yaklaşık 300 işçinin çalışması gerektiğini belirterek, “Normalde 503 yer altı işçisi var bu işletmede ama vardiyaya kaza olduğu gün 82 işçi tertip edildi. Haydi, bunu biz diyelim ki 100 kişi tertip edilmiş olabilir. Bu üç vardiya olduğunda 300 kişi olur, arada 200 kişilik bir boşluk var. Biz de çok merak ediyoruz bu 200 kişinin nerelere tertip edildiğini, nasıl istihdam edildiğini. Araştırılıp ortaya konulmalı” dedi.