Gündem Vardiyadan çıkıp eylem için alana

Vardiyadan çıkıp eylem için alana

17.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi, Kandilli Beldesi’ndeki kömür ocaklarının kapatılacağı iddiası üzerine yüzlerce işçi Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’ne yürüdü, bina önünde oturma eylemi başlattı.

Vardiyadan  çıkıp eylem  için alana


Hema Endüstri A.Ş.’nin, TTK’dan kiraladığı sahada üretim yaptığı maden ocağında bir üretim panosu, iş güvenliğine ilişkin eksiklikler nedeniyle kapatıldı, 23 işçi işten çıkarıldı. Soma’daki facianın ardından sahadaki ocaklarda denetimlerini artıran TTK’nın yazısı üzerine panoda üretimi durduran şirketin, bazı işçilere de iş akitlerinin sonlandırılacağına dair tebligat gönderdiği ileri sürüldü. 800 işçinin çalıştığı ocağın üretime kapatılacağı iddiası üzerine gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasına girmeyen işçiler ocak önünde toplandı. 500 işçi, önce Zonguldak’a yürümek istedi.
Güvenlik güçlerinin buna izin vermeyeceği düşüncesiyle otobüslerle Zonguldak’a gelen işçiler, TTK Genel Müdürlüğü’ne kadar pankartlar açarak ve sloganlar atarak yürüdü. İşçiler, bir açıklama yapılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.