Gündem Vatandaşın sözü demokrasinin özü

Vatandaşın sözü demokrasinin özü

01.04.2024 - 05:06 | Son Güncellenme:

31 Mart 2024 yerel seçimleri, birbirinden renkli görüntülerle de siyasi tarihimizdeki yerini aldı. Demokrasi neferleri birer sanatçı gibi farklı tablolar yaratarak gözleri şenlendirdi.

Vatandaşın sözü demokrasinin özü

*Mersin’in Akdeniz ilçesinde bedensel engelli ressam Ahmet Yeşil (70), oy kullanacağı Gazipaşa İlkokulu’nun üçüncü katına tekerlekli sandalye ile taşınarak oyunu kullandı. Yeşil, “İlçe Seçim Kurulu’na, muhtarlığa dilekçe verip, birinci katta oy kullanmak istedik. Fakat iki seçimdir en üst katı veriyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

*Sakarya’nın Hendek ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki görme engelli Yusuf Durdurmuş, özel geliştirilen oy pusulası şablonu ile Puna Ortaköy Mahallesi Fatih İlkokul ve Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Vatandaşın sözü demokrasinin özü

 Kalpleri dayanamadı

*Yozgat’ın Lok köyünde atıl durumda olan sağlık ocağında kurulan sandıkta oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren Mustafa İldiş (76) hayatını kaybetti.

*Manisa Alaşehir’de sandıkta oyunu kullandıktan sonra kalp krizi geçirip fenalaşan 73 yaşındaki Hasan Çay, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

*Zonguldak Ereğli’de CHP’den Belediye Meclis Üyesi Adayı olan iki çocuk babası Hüseyin Çakır (59), bina sorumlusu olarak görevlendirildiği Turgut Reis Ortaokulu’nda aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Çakır kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Vatandaşın sözü demokrasinin özü

Seyyar sandıklar

Sağlık nedenleriyle oy kullanmaya gidemeyenler evlerine getirilen sandıklarda oylarını kullandılar.

*Edirne’de evine getirilen seyyar sandıkta oyunu kullanan kanser hastası Mübeccel Şahin (67), “Beni unuttunuz, oyumu atamayacağım, diye üzülüyordum. Oy kullandığım için mutluyum. Mutluluktan ağladım” dedi.

*Aydın’ın İncirliova İlçesinde evden çıkamayan ve seyyar sandıkta oy kullanan Safiye Eğrifes (75), “Her seçimde koşarak sandığı giderdim, ilk kez evde oy kullandığım için çok duygulandım”diye konuştu.

Vatandaşın sözü demokrasinin özü

*Batman’da evinden çıkamayan Ahmet Rüzgar (79) da “Bir yıl önce ameliyat oldum.

O zamandan yataktayım. Sandığı getirdiler evimize. Oyumu kullandım” dedi.