Gündem Vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı! Dün geceden beri devam ediyor

Vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı! Dün geceden beri devam ediyor

28.12.2021 - 23:34 | Son Güncellenme:

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde sel felaketi nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi.

Uzunköprü'de dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren sağanak, bu akşam saatlerinde de devam etti. Özellikle ilçe merkezinde Atatürk Mahallesi üzerinde bazı siteleri su bastı. AFAD, itfaiye, polis ve belediye ekipleri sitelerde mahsur kalan bazı vatandaşlar için kurtarma çalışması başlattı. AFAD'dan yapılan açıklamada akşam saatlerinde aşırı yağışlar sonucunda 112 Acil Çağrı Merkezine 11 ihbarın geldiği kaydedildi. 1 araçta mahsur kalma ve 10 evde su baskını üzerine bölgeye ekiplerin ulaştığının belirtildiği açıklamada, yapılan çalışmalar sonucu vatandaşların güvenli bölgeye alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı Dün geceden beri devam ediyor

48 DAİRE BOŞALTILARAK VATANDAŞLAR MİSAFİRHANEYE YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan, bölgede Atatürk Mahallesinde bir sitede ise artması muhtemel sel ve su baskınlarına karşı 48 hane boşaltıldı. Evlerden alınan vatandaşlar AFAD botları ve kepçelerle kurtarılarak bölgeye yakın misafirhanelere yerleştirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, gece saatleri itibari ile bölgede yağışların etkili olmaya devam edeceği aktarıldı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşanan sel ve su baskınlarına ilişkin açıklama yayımladı. Yağış sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 11 ihbarın ulaştığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Bölgede Edirne İl AFAD, 112, emniyet ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. 1 araçta mahsur kalma ve 10 evde su baskını ihbarı üzerine bölgeye ulaşan ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşlarımız güvenli bölgeye alınmıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, gece saatleri itibari ile bölgede yağışların etkili olarak devam edeceği bilgisi alınmıştır. Artması muhtemel sel ve su baskınlarına karşı Atatürk Mahallesindeki bir sitede bulunan 48 hane güvenli bölgede yer alan misafirhanelere yerleştirilmiştir. Yağışlardan etkilenen bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeler takip edilmektedir."