Gündem Vatandaşlara ocaklar yetmedi... Referandum mangalı

Vatandaşlara ocaklar yetmedi... Referandum mangalı

30.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Düzenlenen halk oylamasıyla ‘Mangal yapılsın’ kararı alınan Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde, hafta sonu adeta yer yoktu. Zaferlerinin tadını çıkaran mangal severler, ocak sayısının artırılmasını istedi

Vatandaşlara ocaklar yetmedi... Referandum mangalı

Mangal referandumuyla gündeme gelen Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi, önceki gün oldukça dumanlı bir güne sahne oldu. Seçimin galibi mangacılar, hafta sonu aileleriyle birlikte Millet Bahçesi’ne akın etti. Yaşanan yoğunluktan dolayı bazı vatandaşlara mangal ocaklarında sıra gelmedi. Ocaklar da yer bulamayanlar ise evlerinden getirmiş oldukları yer mangallarıyla etlerini pişirdi. Özellikle hafta sonu aileleriyle birlikte zaman geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından rağbet gören Millet Bahçesi’nde en fazla cumartesi ve pazar günleri yoğunluk yaşanıyor. Şimdi, mangal severlerin tek isteği tesisteki mangal sayısının arttırılması.

Haberin Devamı

‘Sayı yeterli değil’

Yapılan oylamada ‘evet’ diyen Hüseyin Yeşildeniz, gelen vatandaş sayısının fazla olmasından dolayı mangal ocaklarının sayısının az olduğunu ifade ederek, “Burada astım hastaları da vardır mutlaka. Ama buranın insanları çok zor şartlar altında gelip mangal yakmaya çalışıyor. Kimileri et bile pişiremiyor. Patlıcanını, biberini közlüyor. Talep çok fazla olduğu için mangal ocakları yeterli gelmiyor. O nedenle sayılarının artırılması çok iyi olur. Belli başlı noktalarda var ocaklar. Alan büyük insanlar kalabalık olunca yeterli gelmiyor. Ailece ancak böyle aktivitelerde bir araya gelebiliyoruz” diye konuştu.

‘Mangal yerimiz yoktu’

Millet Bahçesinde mangal yakılmaya başlamadan önce başka ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Sabri Keskin de, “Ben oylamaya katılamadım. Ama oy kullanmış olsaydım evetten yana kullanırdım. Esenler’de oturuyorum. Buraya gelme nedenimiz mangal. Mangal için gidebileceğimiz bu kadar yakın bir yer yok. Mangalsız olmaz. Alışkanlık bu” dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşlara ocaklar yetmedi... Referandum mangalı

‘Hayır’a üzülürdüm

‘Oylamaya katılsaydım evet derdim’ diyen Nurten Doğan da, “30 kişi mangal yapmaya geldik. Mangalı ben pişiriyorum. Oylamaya duymadığım için katılamadım. Katılsaydım evet derdim. Ailecek hafta sonu buraya geliyoruz. Esenler’de oturuyoruz. Arabamız yok ancak burası yakın olduğu için buraya gelebiliyoruz” dedi. 20 yıldır mangal yaktığını söyleyen Erol Oğuz ise, “Mangal olmadıktan sonra gelmenin anlamı yok. 20 yıldır mangal pişiririm. Bu iş benim işim. ‘Hayır’ çıksaydı çok üzülürdüm. Özellikle oy kullanmaya geldim. Ailemle hafta sonu ancak böyle bir araya gelebiliyoruz” dedi.

Vatandaşlara ocaklar yetmedi... Referandum mangalı

Referandum yapılmıştı

Millet Bahçesine gelen vatandaşlardan bazıları mangal yakmak isterken bazıları ise buna karşı çıkmış; Esenler Belediyesi de çözümü halk oylamasında bulmuştu. İlçede 14 Nisan’da düzenlenen referanduma 3 bin 651 kişi katıldı. Oy kullananların 2 bin 446’sı mangala “evet” derken, 1205’i ise “hayır” oyu kullandı.

Vatandaşlara ocaklar yetmedi... Referandum mangalı