Gündem Ve Cinderes’te temizlik başladı

Ve Cinderes’te temizlik başladı

09.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 48 gün geride kalırken, Cinderes’e giren Türk komandoları ve ÖSO güçleri sokak sokak YPG/PKK’lı teröristleri temizliyor. Harekâtta, bugüne kadar 3 bin 89 terörist öldürüldü

Ve Cinderes’te temizlik başladı

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 48. gününde Afrin’e açılan kapı niteliğindeki Cinderes belde merkezi ele geçirildi. Belde merkezinin ele geçirilmesinin ardından özel birliklerin de beldeye girmesiyle yer yer çatışmalar sürerken bir taraftan da kontrol sağlanan mahallelerde arama tarama faaliyeti başladı. Harekâtın başından bu yana beşinci belde merkezi de ele geçirilmiş oldu.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında TSK ve ÖSO, önceki gece Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Maçale köyünü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı.

Türk jetleri vurdu

TSK ve ÖSO birlikleri, ayrıca Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine hakim olan Cinderes Tepesi’ni ele geçirdi. Stratejik öneme sahip tepe, terör örgütü YPG/PKK’nın Cinderes’teki ilk savunma hattıydı.

TSK ve ÖSO’nun belde merkezine hakim Cinderes Tepesi’ni almasıyla hava harekâtı da hız kazanmıştı. Dün öğlen saatlerine kadar Cinderes’te belirlenen terör örgütü hedefleri savaş uçakları tarafından vuruldu. Ardından Cinderes’e özel birlikler girdi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre TSK ve ÖSO, teröristlerle yoğun sokak çatışmaları sonucu Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Kaçmaya çalışan teröristler ise TSK’ya ait silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındı. Teröristlerle çatışmalar yer yer devam ederken, kurtarılan mahalle ve sokaklarda da arama tarama başlatıldı.

Haberin Devamı

Belde merkezinin büyük ölçüde boşaltılmış olduğu dikkati çekerken terör örgütü PYD/PKK’nın nüfusu yaklaşık 33 bin olan belde sakinlerini canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin’e göç ettirdiği belirtildi. Afrin, bir ilçe merkezi ile Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

Böylece harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 5’i belde merkezi, 122’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 157 bölgeyi kontrol altına aldı. TSK ve ÖSO unsurları, nüfusu yaklaşık 13 bin olduğu belirtilen Mabatlı beldesine operasyonlara başlamadı.

Ve Cinderes’te temizlik başladı

Aşiret liderleri rehin

Terör örgütü Afrin’de kalkan olarak kullandığı sivillerin bölgeden ayrılmasına izin vermiyor. Bu arada PKK/PYD/YPG’nin Afrin’de aşiret liderleri ve ileri gelen aileleri rehin aldığı ve gözaltında tuttuğu iddia edildi.

Mehmetçik’e teşekkür anonsu

Türk askerinin Cinderes’e girmesi Reyhanlı Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapılan anonslarla duyruldu. Mehmetçik’e teşekkür edilen anonsların ardından mehter marşı ve Dombra şarkısı da çalındı. Cinderes bölgesindeki teröristler tarafından atılan 52 roket Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düşmüş, bu saldırılarda 4 kişi yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Ölen PKK’lının adını gizlediler

PKK’nın Kandil kadrosunun önde gelen isimlerinden olan ve yeşil listede yer alan Doğan Semsur kod adlı Hasan Erdoğan’ın, 6 Şubat’ta Afrin’in Şeyhurze köyünde kendisine bağlı 83 teröristle birlikte öldürüldüğü açıklanmıştı. Terör örgütü bu ölümü kendi yayınlarında terörist Erdoğan’ın fotoğrafını ve tam ismini gizleyerek duyurdu. Diğer teröristlerin fotoğrafları ve açık kimlik bilgileri paylaşılırken, Erdoğan’ın sadece adı açıklandı ve fotoğraf hanesine karanfil resmi konuldu.

3 bin 89 terörist

Genelkurmay Başkanlığı dün sabah başarıyla süren Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün 115 olmak üzere toplamda 3 bin 55 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü konuşmasında harekâta değinerek 3 bin 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Afrin merkeze 5 km kaldı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Mazrea, Maariski ve Kifirmis köylerinde de kontrol sağlandı. Son köy Mazrea’dan Afrin merkezine yaklaşık 5 kilometre kaldığı bildirildi. Teröristlerden kurtarılan köylerdeki sivillere gıda yardımına da başlandı. Köylerdeki Arap, Türkmen ve Kürt kökenli siviller, teröristlerden kurtuldukları için büyük sevinç yaşadı. Halk günlük yaşamına hızla dönmeye başladı.