Gündem Veliler, E-okul sistemi ile öğrenci okul durumunu takip edebiliyor!

Veliler, E-okul sistemi ile öğrenci okul durumunu takip edebiliyor!

10.11.2016 - 11:18 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yeni eğitim yılında da velilerce yoğun şekilde kullanılıyor. Veliler, internet ortamındaki e-Okul VBS sisteminden çocuklarının okul durumunu takip edebiliyor. MEB e-Okul sisteminde not bilgisi ve devamsızlık bilgisi öğrenilebiliyor.

Veliler, E-okul sistemi ile öğrenci okul durumunu takip edebiliyor

Türkiye’de her geçen gün hızla yaygınlaşan internet teknolojilerinin, Türk eğitim sisteminin gelişimi ve bir üst seviyeye ulaştırılabilmesi hedefi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından etkin olarak kullanılması, 21.yüzyıl dünyasında internette oldukça çeşitli eğitim uygulamasının oluşmasına neden oluyor. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan en geniş kapsama sahip olan ve en çok kullanılan dijital eğitim uygulamalarının başında e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi geliyor. Türkiye’de eğitim hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullar çerçevesinde hem öğrencilere ve hem de velilere sunulabilmesinin sağlanabilmesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet teknolojilerini etkin şekilde kullanılması sonucunda geliştirilmiş bir bilgilendirme sistemi olarak hizmet veriyor.

Haberin Devamı



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


İnternet üzerinde yer alan ve Türkiye’de eğitim alanında internet üzerinde en çok kullanılan başlıca dijital eğitim uygulamalarından birisi olan ve doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, her eğitim öğretim yılı içerisinde hem öğrenciler hem de veliler tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen yeni nesil akıllı mobil cihaz teknolojilerin,in dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de internet kullanım oranlarının oldukça yüksek seviyelere ulaşması ile birlikte internet üzerinde hizmete açıldı. Türkiye’de veliler artık mobil akıllı cihaz teknolojilerinden yararlanarak yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada da internet üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılmış olan e-Okul sisteminden yararlanarak, çocuğunun okul ve eğitim başarı durumuna ilişkin olarak en güncel ve en detaylı bilgileri takip edebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde velilerin sadece internete erişim sağlayarak, ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde eğitim gören çocuğunun okul durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmeleri hem eğitim hizmetleri kalitesinin arttırılması hem de öğrenci başarılarının arttırılması yönünden çok önemli katkılar sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle Türkiye’de günlük yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek, en son durumuna ilişkin olarak bilgi alabilmek için vakit bulmakta zorlanan velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde çocuklarının okul durumunu takip edebilmeleri sağlanıyor. Veliler evden, ofisten veya daha farklı bir noktadan internet erişimi gerçekleştirebildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemini çocuğunun kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler not bilgisi ve devamsızlık bilgisi bilgilerine ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra veliler karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, şube ortalaması ve daha pek çok eğitim durumu bilgisinin güncel haline e-Okul sistemi üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor.