Gündem Vergi borcunuzu internet üzerinden öğrenebilirsiniz!

Vergi borcunuzu internet üzerinden öğrenebilirsiniz!

11.10.2016 - 09:40 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden vergi borç sorgulama hizmetinden herkes faydalanabiliyor. Vergi borç sorgulama hizmeti e-Devlet kapısından veriliyor. Vergi borç sorgulama hizmetiyle ilgili merak edilen tüm detaylara haberimizde yer verdik.

Vergi borcunuzu internet üzerinden öğrenebilirsiniz

Vergi borçları hayatımızın tüm dönemlerinde karşımıza çıkmaktadır. Çünkü yaşamımızı sağlamak için aldığımız her şeyin bir vergi bedeli bulunuyor. Vergi bedelini ödemek ise vatandaşlar için bir zorunluluk halinde. Vergi borçları eğer ödenmez ise vatandaşa haciz gönderilmeye kadar gidebiliyor. Çünkü her T.C. vatandaşı kendisine göre belirlenmiş vergi miktarını ödemek zorundadır. Eskiden Vergi Borç Sorgulama işlemleri devlet kurum ve kuruluşlarına giderek yapılıyordu. Sorgulama yapılırken onlarca kişi sıralarda bekleyebiliyor ve oldukça yorgunluk çekiyorlardı. Vergi Borç Sorgulama hizmetinin e-Devlet üzerinden internet aracılığıyla yapılmasıyla bu tarz sorunların önüne geçilmiş oldu. Vatandaşlar artık istedikleri her yerden istedikleri zaman Vergi Borç Sorgulama hizmetinden faydalanabilir. Günümüzde yaşanan iş temposunun içerisinde Vergi Borç Sorgulama hizmetinin internet üzerinden yapılması vatandaşlar için önem taşıyor. E-Devlet üzerinde şifre kullanmadan yapılan bir sürü hizmet var. Fakat Vergi Borç Sorgulama hizmeti kişisel bilgiler taşıdığından ve kişisel güvenlik açısından önemli olduğu için e-Devlet üzerinde şifre ile yapılabiliyor.

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet Şifresi

E-Devlet şifresini, PTT şube veya müdürlüklerinden alabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile PTT şubesine e-Devlet şifresi başvurusunda bulununuz. Başvuru neticesinde 2 Türk Lirası karşılığında e-Devlet şifrenizi PTT personeli size teslim edecektir. Size zarf içerisinde teslim edilen e-Devlet şifresini kesinlikle hiç kimseyle paylaşmayınız.

E-Devlet üzerinden Vergi Borç Sorgulama hizmetinden faydalanmak için neler yapmanız gerektiğini sizler için derledik.

Öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Ana sayfanın en sağ üst kısmında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Butona tıkladıktan sonra eğer şifrenizi PTT’den yeni aldıysanız, bundan sonra kullanacağınız yeni şifrenizi oluşturma aşamaları karışınıza gelecektir. Bu aşamaları doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra e-Devlet ile Vergi Borç Sorgulama hizmetinden faydalanabiliyorsunuz.

E-Devlet ana sayfasında bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. Burada e-Devlet tarafından verilen tüm hizmetler A’dan Z’ye sıralanmıştır. Vergi Borç Sorgulama hizmeti Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bünyesinde verilen bir hizmettir. Sıralanan listeden Gelir İdaresi Başkanlığını bulunuz. Hemen Gelir idaresi Bakanlığı başlığı altında Vergi Borç Sorgulama hizmeti bağlantısını görebilirsiniz. Bağlantıya tıklayınız ve Vergi Borç Sorgulama ekranına geçiş yapınız. Karşınıza gelen Vergi Borç Sorgulama ekranında eğer varsa toplam vergi borcunuzu görebilirsiniz. Borçlar Güncel Borçlar başlığı altında ve Toplam Borçlar başlığı altında kategorilendirilmiştir. Güncel borçlarınızı listelemek için güncel borçlar başlığını, geçmişten günümüze dek toplam borçlar için toplam borçlar başlığına tıklayınız. Eğer o tarihe kadar hiçbir borcunuz yok ise “Borç bilgisi bulunamamıştır.” Uyarısı ile karşılaşırsınız. Borcunuz varsa ekranda listelenecektir. Vergi Borç Sorgulama ekranından bu sayfanın çıktısını alabilirsiniz.

Vergi Borç Sorgulama hizmetin kullanılırken Gelir İdaresi Başkanlığında bulunan bilgileri barındıran bilgi deposu kullanır. Bu yüzden tüm sorgulamalara güveniniz tam olabilir. Neticesinde işlem yapılan siteler devletin resmi siteleridir.