Gündem Vergi Numarası Sorgulama İşlemleri (2024): E-Devlet Üzerinden E-Vergi Levhası Nasıl Sorgulanır?

Vergi Numarası Sorgulama İşlemleri (2024): E-Devlet Üzerinden E-Vergi Levhası Nasıl Sorgulanır?

05.01.2024 - 17:08 | Son Güncellenme:

Bir ülkede yaşayan insanların devletin sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeleri için yapmaları gereken birtakım yükümlülükler bulunmaktadır. Aynı şekilde insanlar yaptıkları bir iş içinde devlete belirli miktarlarda ödeme yapmaları gerekmektedir. Bu bağlamda bahsedilen kavram vergi kavramı olmaktadır. Peki, vergi numarası sorgulama işlemleri nasıl yapılmaktadır? E-Devlet üzerinden e- Vergi levhası nasıl sorgulanmaktadır? İşte, vergi numarası sorgulama ve e-vergi levhası sorgulama hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Vergi Numarası Sorgulama İşlemleri (2024): E-Devlet Üzerinden E-Vergi Levhası Nasıl Sorgulanır

 Çeşitli alanlarda devletlerin aldığı vergiler ülke ekonomisine katkıları bakımından önemli görülmektedir. Vergi ödemenin ve vergi sorgulamanın pek çok yolu bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Vergi Numarası Sorgulama İşlemleri (2024)

 Vergi numarası sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için ilk sırada yapılması gereken

 - https://ivd.gib.gov.tr sitesine giriş yapılarak en üstte bulunan 'Doğrulama' seçeneği içinden vergi kimlik numarası sorgulama bölümüne girilmesi gerekir. Bu bölümde Ad, Soyad, Baba Adı, Doğum Yeri ve Doğum Yılı bilgileri eksiksiz girildiği taktirde vergi kimlik numaranızı öğrenmeniz mümkün olmaktadır. Vergi kimlik numarası sorgulaması e-devlet üzerinden de yapılmaktadır.

 e- Vergi Levhası Nasıl Sorgulanır?

 e-Vergi levhası, e-Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Bunun için öncelikle e-devlet uygulamasına kişinin TC kimlik numarası ve şifresini yazması gerekmektedir. Daha sonra 'Vergi levhası sorgulama' ekranına gidilmesi gerekir. Gelen ekranda ilgili kişinin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarası yazılarak sorgulama yapmak mümkün olmaktadır.