Gündem ‘Vicdan Konvoyu’ Hatay yolunda

‘Vicdan Konvoyu’ Hatay yolunda

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de 7 yıldır devam eden iç savasta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkati çekmek, özgürlüklerini talep etmek üzere oluşturulan ‘Uluslararası Vicdan Konvoyu’, Hatay’a gitmek üzere dün İstanbul’dan yola çıktı.

‘Vicdan Konvoyu’ Hatay yolunda

Yaklaşık 200 otobüsten oluşan konvoyda bulunan kadınlar, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında yarın Suriye sınırında basın açıklaması yapacak.

Haberin Devamı

İnsan Hak ve Adalet Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, “Dünyanın dört bir yanından din, dil, ırk fark etmeden bir dünya kadın toplandık, insanlığın vicdanına doğru yola çıkıyoruz” dedi. Konvoya katılanlar arasında yer alan ünlü rallici Burcu Çetinkaya da, “Suriye’de zindanlarda türlü türlü işkencelere maruz kalan kadınlar var. Onların sesini duyurmak için çorbada bir parça tuzumuz varsa ne mutlu bize” diye konuştu.

7 bin aktivist

Bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 55 ülkeden bir araya gelen yaklaşık 7 bin kadın, Suriye’de savaşın başından bu yana hapsedilen ve işkence gören kadınlara dikkat çekmek için oluşturulan ‘Uluslararası Vicdan Konvoyu’ adı altında otobüslerle İstanbul’dan Hatay’a doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

Konvoyun uğrayacağı duraklar, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Adana olacak. Yarın Hatay’da sona erecek olan yolculuğun ardından kadınlar, Hatay Fuar Alanı’nda basın açıklaması yapacak.