Gündem VİP uyuşturucu servisine baskını! 46 milyon liralık…

VİP uyuşturucu servisine baskını! 46 milyon liralık…

03.08.2018 - 11:54 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükçekmece’de uyuşturucu hap imalathanesine dönüştürülen havuzlu bir villaya düzenlenen operasyonda piyasa değeri 46 milyon lirayı bulan 2 milyon 200 bin extacy hap ele geçirildi. Olayla bağlantılı şebeke lideri ‘doktor’ lakaplı İ.G. ile birlikte F.K., B.K. ve D.Y. villa ve minibüste gözaltına alınarak emniyete götürülürken, polisin villaya yaptığı baskın sırasında makinelerin hap üretimine devam etmesi dikkat çekti.

VİP uyuşturucu servisine baskını 46 milyon liralık…

Uyuşturucu çetelerine yönelik olarak çalışma yapan İstanbul Narkotik Polisi (İNP) birimleri, yakaladığı sokak satıcılarından edindiği bilgiler doğrultusunda uyuşturucu hap imal edip satan bir şebekeyi belirledi. Yapılan araştırmada şebekenin Büyükçekmece'de bir villada uyuşturucu imalatı yaptığını belirleyen narkotik timleri, operasyon düzenleyerek uyuşturucu imalatına suçüstü yaptı. Villaya giren ekipler, uyuşturucu hap üreten makinenin çalışır halde bulurken, evde bulunan bir şebeke üyesini de gözaltına aldı.

Haberin Devamı

ELEKTRONİK BÖLMELİ VİP ARAÇLAR

Geniş çaplı aramanın yapıldığı ev görünümündeki imalathanede farklı odalarda ve merdiven altında dahi uyuşturucu hap ele geçirildi. Narkotik polisi, şebekenin diğer üyelerine ve uzantılarına yönelik olarak yaptığı çalışmada ise üretilen uyuşturucu hapların taşınması için kullanıldığı tespit edilen, elektronik sistemlerle VİP araca dönüştürülmüş bir minibüs ile bir otomobili de bulundu.

PİYASA DEĞERİ 46 MİLYON LİRA

İki şebeke üyesiyle birlikte ele geçirilen araçlarda yapılan incelemede gizli zulalar tespit edildi. Elektronik düzeneklerle oluşturulan zulaların sürücü bölümünden kontrol edildiğini ve düğmelere basılarak açılıp kapandığını tespit eden polis, açılan bölümlerde uyuşturucu hap ve kokain ele geçirdi. Yapılan operasyonda toplam piyasa değeri 46 milyon lira olan 2 milyon 200 bin adet ecstasy hap ile 6 kilo kokain ele geçirilen zehir şebekesinin gözaltına alınarak emniyete götürülen 3 üyesi F.K., İ.G.B.K. ve D.Y. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Haberin Devamı

LAKABI "DOKTOR"

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden İshak Gül'ün uyuşturucu imalatıyla ilgili bilgi sahibi olduğu ve uyuşturucu hapları üretip lakabının "doktor" olduğu ve polisi iki yıldır peşinde koşturduğu öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken polisin şebekenin başına ulaşma çabaları devam ediyor.

BODRUMDA 30 KİLO EROİN VE KOKAİN

Öte yandan Avcılar'da bir eve yapılan baskında ise 30 kilo ağırlığında eroin ve kokain maddesi ele geçirildi. Van ve Hakkari bölgesinden sokak satıcılarına satılmak üzere İstanbul'a getirildiği belirlenen ve evin Bodrumunda jandarma tarafından valiz içerisinde ele geçirilen uyuşturucunun sahibi olarak gözaltına alınıp tutuklanan S.S isimli şahısın uyuşturucudan İ.E isimli şahısın ise sahtecilikten sabıkalı şahıslar olduğu tespit edildi.

Yazarlar