Gündem Vuran polis başında mı bekledi?

Vuran polis başında mı bekledi?

07.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınıp işkence gören, iki gün sonra polis memurlarına bağırırken başından vurulan Mert Tilev’in olaydan hemen sonra çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Tilev’in başında bekleyen bir adam ‘Amirim, sekti’ diye bağırıyor

Vuran polis başında mı bekledi

Kocamustafapaşa’da geçen Ekim ayında polis tarafından sokak ortasında vurulan ve 9 aydır komada olan Mert Mehmet Tilev’in ailesi, olayın hemen ardından çekilen video görüntülerinde Tilev’in başında duran kişinin oğullarını vuran polis memuru olduğunu iddia etti. Aile, savcılığın inceleme yapmasın bekliyor.

Haberin Devamı

Mert Mehmet Tilev, 24 Ekim 2014’te Kocamustafapaşa’da polis tarafından kimlik kontrolü için durduruldu. Polis memurları ile arasında çıkan tartışma sonrası 24 yaşındaki Tilev, yüzüne biber gazı sıkılarak gözaltına alınıp karakola götürüldü. Ailesi, serbest bırakıldığında yüzünde ve vücudunda morluklar bulunan oğullarının gözaltındayken Aksaray Polis Karakolu’nda işkenceye gördüğünü iddia ederek fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı.

Umutlar tükendi

Tilev’in, karakoldan çıktıktan 2 gün sonra satırla polis memurlarına bağırarak, “Beni bu hale getirenler gelsin” dediği öne sürüldü. Etrafını saran polis memurlarının, koşmaya başlayan Tilev’i yere düştüğü sırada kafasına ateş ettiği öne sürülüyor. 6 Ekim 2014 tarihinde Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisine kaldırılan ve 9 aydır komada olan Tilev için yaşama umudu kalmadı. Ancak oğullarını vuran polis memurunun bulunarak adalete teslim edilmesini bekleyen aile, hukuk mücadelesinin peşini bırakmıyor.

Haberin Devamı

Savcılığa ulaşan Adli Tıp Kurumu’na ait rapordaki görüntülerde kimin ateş ettiğinin anlaşılmadığı savunuldu. Adli Tıp’tan gelen rapor sonrası görüntülerin bulunduğu CD’de, Mert Tilev’in vurulma anını gösteren ve kuruma gitmeden önce net olan görüntülerin bozuk olduğu ortaya çıktı. Tilev’in vurulduğu cadde üzerinde çalışan bir kişi, olayın ertesi günü polisin kamera bulunan işyerlerini gezdiğini, kendi işyerine de uğradıklarını ancak kameranın caddeyi görmemesi nedeniyle gittiklerini aktardı. Polis memurları hakkında soruşturma izni talebi, İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.

Olayın üzerinden geçen 9 ayda dosyada herhangi bir gelişme kaydedilemezken, Tilev ailesi tüm umudunu, oğullarının ölümünden sonra beyninden çıkartılacak kurşuna yapılacak balistik incelemeye bağladı. Aile, Milliyet’e verdiği bilgide, olaydan iki hafta sonra ellerine geçen bir görüntüde oğullarının vurulma anından hemen sonra başında bekleyen polisin, genç adamı vuran polis memuru olduğunu iddia etti. Görüntülerde, Tilev’in başında duran kişinin yüzü açık bir şekilde görülürken, bir sesin de “Amirim, sekti” dediği duyuluyor.

Haberin Devamı

Ağabey Bülent Tilev, durumdan savcılığı da haberdar ettiklerini belirterek, “Savcılığın bulamadığı polis, bu videoda başında duran, Mert’i vuran polis. Birçok şahidimiz var. Diğer görüntülerde de görülüyor, ilk ateşi bu polis açıyor. Savcıya durumu bildirdik, inceleyeceğini söyledi” dedi.