Gündem Ya bariyerden atlayacaklardı ya da hayatları tehlikeye girecekti

Ya bariyerden atlayacaklardı ya da hayatları tehlikeye girecekti

25.10.2010 - 11:19 | Son Güncellenme:

İstanbul Çağlayan Meydanı cuma akşamı trafiğe kapatıldı. Meydanın hemen yanından geçen E-5 karayolunun üstündeki metrobüs üst geçidinin Çağlayan ayağı da yaya trafiğine kapatılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Ya bariyerden atlayacaklardı ya da hayatları tehlikeye girecekti

Haftanın ilk iş günü okul ve işlerine gitmek için metrobüs durağına ilerleyen yada Çağlayan durağında metrobüsten inen vatandaşlar üst geçidin halini görünce şaşkınlığa uğradı.

Geri dönemeyen vatandaşlar için iki seçenek kaldı. Ya bariyerlerin üzerinden atlamak ya da hayatlarını tehlikeye sokarak E-5'ten geçmek. Vatandaşlar genellikle böyle yaptı. Geri dönen kişi çok azdı. Kimi bariyerlerin üzerinden atladı kimi ise E-5'ten geçti.

Duruma tepki gösterenler plansızlıktan yakındı.

E-5'ten geçen vatandaşların içine düştüğü durumdan habersiz olan sürücüler tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat sonra polis ekibi olay yerine geldi. Ancak polis de soruna çözüm bulamadı.

Polis, vatandaşların üst geçitin kapatıldığı bariyerlerin üzerinden atlamasına engel oldu fakat E-5'ten geçmesini engelleyemedi.

KAMERA ŞAKASI FİLAN MI ? "

Haberin Devamı

Bu arada metrobüsten indikten sonra üstügeçidi kullanmak için kapalı olan bölüme yönelen bir vatandaş, uzun süre şaşkınlık yaşadı. Şaşkın gözlerle durumu anlamaya çalışan kadın, " Buradan geçmem lazım. Ama yürüyüş yolu vardı. Gerçekten kamera şakası falan mı ? İnanmıyorum ya. Nasıl gideceğiz şimdi ? " dedi. Bayan daha sonra görevilere " Gerçekten kapalı mı ? " diye sordu. Görevliler ise, kadına nereden karşıya geçebeileceğini tarif etti. Bariyerlerden atlayarak, metrobüs durağına gtmek isteyen Şafak Yaşar ise, " Köprü kapalı zatan. Mecburen alt taraftan dolaştık.Biraz sıkıntı olacak ama düzelecek. Çektiğimiz sıkıntı yanımıza kar. Ama ileride burası nasıl olur onu da göreceğiz. " diye konuştu.

Haberin Devamı

BELEDİYEDEN " ÇAĞLAYAN METROBÜS DURAĞI " AÇIKLAMASI

Sabahki görüntülerin ardında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Çağlayan Meydanında trafiğin yeraltına alınması ve yayalaştırılması çalışmaları kapsamında, Çağlayan Metrobüs Durağı geçici olarak kapatılacaktır.Yolcularımız SSK Hastanesi durağını kullanacaktır " denildi.

İŞTE O GEÇİTTEN GÖRÜNTÜLER: