Gündem Yabancı araçta Türk çakarı! Ekipler şaşkına döndü

Yabancı araçta Türk çakarı! Ekipler şaşkına döndü

30.01.2023 - 09:11 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, usulsüz çakar ve siren bulundurarak emniyet şeridini kullanan araçlara denetim yaptı. Finlandiya plakalı araç polis ekiplerini şaşkına çevirdi. Bürokratın kullanımında olduğunu söyleyen sürücü ceza yemekten kurtulamadı.

EREN AKA / Milliyet- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kural ihlali yapan sürücülere göz açtırmıyor. Her gün ticari taksilerin kısa mesafe seçmesi veya taksimetre açmaması gibi konulara yönelik denetleme yapan ekipler ekipler, usulsüz çakar-siren tertibatı bulunduran ve kullanan araçlar ile emniyet şeridini kullanan araçlar için de teyakkuza geçti. Geçen hafta yapılan denetimlerin birçoğuna katıldım. İl genelinde 12 sivil, 108 resmi ve 52 motorize olmak üzere toplam 172 ekip, usulsüz çakar-siren tertibatı bulunduran ve kullanan araçlar ile emniyet şeridi ihlali yapanları denetledi.

Haberin Devamı

4.270 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Benim de yerinde takip ettiğim Kadıköy-Göztepe D-100 karayolu üzerinde yapılan denetimlerde resmi araçlar dâhil çakar-siren tertibatı bulunan tüm araçlar tek tek durdurulup evrakları kontrol edildi. Ayrıca emniyet şeridini ihlal eden tüm araçlara cezai işlem uygulandı. Ön camında film araçlar, plakasız seyreden araçlar ve motosikletler tek tek denetlendi. 1 Ocak ile 25 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılan denetimlerde toplam 4.270 adet araç kontrol edildi. Yaklaşık 16 milyon TL’lik ceza kesildi. Çakar-siren tertibatı bulunduran ve kullanan 165, emniyet şeridi ihlali yapan 3.718, zorunluluk olmadığı hâlde geçiş üstünlüğü hakkını kullanan 10 araca ceza kesildi. Ayrıca üç araç trafikten 15 günlüğüne men edildi.

Haberin Devamı

Denetim sırasında dikkat çeken bir ihlal de çakarları açık hâlde emniyet şeridinde seyreden Finlandiya plakalı araçtı. Ekipleri görür görmez çakarlarını kapatan sürücü polislerin dikkatinden kaçmadı. Polis ekipleri de arabanın plakasını görünce şaşkınlık içinde kaldılar. Günlük denetimlerinde birçok çakarlı araçla karşılaşan ekipler Finlandiya plakalı aracı görünce şaşırdılar. Sürücü aracın kendisine ait olduğunu fakat bir bürokratın kullanımında olduğunu söylese de ceza yemekten kurtulamadı.