Gündem Yağmur ölüm getirdi

Yağmur ölüm getirdi

11.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Serik’e bağlı Gebiz beldesinin Haskızılören köyünde sel sularına kapılan 6 kişi kayboldu. Sel yüzünden Manisa’nın Gördes ilçesinde 2, Denizli Çameli’de de 1 kişi hayatını kaybetti

Yağmur ölüm getirdi

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinin Haskızılören köyünde gece bastıran yağmur felaket getirdi. Hasan Bulut, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Ayşe Beşbaş, Süleyman Çelik ve Meryem Çelik selde kayboldu. Köyde 3 ev yıkılırken, mahsur kalan 25 kişi son anda kurtarıldı. Bölgede jandarma, itfaiye, sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ’ne ait helikopterler de havadan destek verdi. Geç saatlere kadar süren arama çalışmalarında kaybolanlara ulaşılamadı.

Köprüler yıkıldı
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 3 köprünün yıkıldığı beldede 1000 dekar alanın su altında kaldığını belirterek, “Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı 3 köprü yıkılırken, bazı köylerle de telefon bağlantısı kesildi. Azaplar Mahallesi ’ndeki Tokuş oğlu Sera Üretim Merkezi ’nde çalışan 10 işçi kaldıkları evde mahsur kaldı. Bu işçiler de zodyak botlarla kurtarıldı. Aksu ilçesi nde evlerinde mahsur kalan bir aileyi itfaiye ekipleri kurtardı. Halatlarla evden çıkarılan 2 ’si çocuk 3 kiş ilik aile botla evlerinden alındı. Gebiz Orman İşletme Şefliği ’nin bahçesinden havalanan orman helikopterleri, köprülerin yıkımı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı köylere havadan gıda kolileri attı” dedi.

Uçuşlar iptal
Yağış ve fırtına nedeniyle uçuşların etkilendiği Antalya Havaalanı ’nda yolcular havayolu şirketlerine tepki gösterdi. Saatlerce bekledikten sonra uçuş larının iptal olduğunu öğrenen İç Hatlar Terminali yolcuları minibüs ve taksilerle otobüs terminallerine gitmek için uzun süre bekledi. Firmaların kendilerini mağdur ettiklerini belirten bazı yolcular ise kendi imkanlarıyla buldukları otellerde geceyi geçirmek için havaalanından ayrıldı. Kızılay böygeye bin battaniye, 50 yatak, 216 pet şişe su ve çeşitli yiyecek maddelerinden oluşan yardım kamyonu gönderdi.


Yağmur ölüm getirdi


Sel yüzünden mahsur kalan vatandaşla kurtadıldıktan sonra kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.


Yağmur ölüm getirdi



Jandarma ekipleri botlarla mahsur kalanları kurtardı.



37 yıllık rekor


Yağmur ölüm getirdi


Antalya Meteoroli Bölge Müdürü Necip Duman, son 24 saat içinde havalimanı bölgesine metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü, fırtınanın hızının da saat 21.42 ’de 78 kilometre olarak ölçüldüğünü söyledi. Duman, “25 Şubat 1974 yılında bölgeye 232 kilogram yağış düşmüştü, yani 37 yıl sonra 24 saatte bu kadar yağış düştü” dedi. Bu rakamların “Rekor değer” olduğunu belirten Duman, Antalya kent merkezine 36 kilogram yağış düştüğünü, fırtınanın ise 76 kilometreyi bulduğunu belirtti. Duman, orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın bugün ve yarın da devam edeceğini söyledi.


Hava trafiği felç

Batı ile güney illerinde etkili olan olumsuz hava koşulları, hava trafiğinde gecikmelere neden oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı, Antalya Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gerçekleşecek çok sayıda sefer, yaklaşık 4-5 saatlik gecikmelerle yapıldıi. Kötü hava koşulları nedeniyle Air Astana Havayolları’nın Almatı-Antalya seferini yapan yolcu uçağı Antalya Havalimanı’na inemeyince İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönlendirilerek buraya iniş yaptı.


MANİSA
Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde şiddetli yağış dolayısıyla meydana gelen toprak kayması sonucu 4 ev yıkıldı. Yıkılan evlerden birinde Mehmet Çay (70) ve torunu Mehmet Umut (2) hayatını kaybetti. Yaralanan Zehra Umut ve Naciye Çay (74) tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

DENİZLİ
Çameli ilçesine bağlı Karabayır köyünden geçen dere taştı. Ahırını sel sularının doldurduğu gören Sıdıka Gümüş (60), 4 ineğini kurtarmak için ahıra girdi. Bu sırada sel suları ahırı doldurdu. 4 çocuk annesi Gümüş, sel sularına kapılıp ölürken, 4 ineği de telef oldu.

BALIKESİR
Dursunbey ilçesine bağlı 85 haneli Hondular köyünde sağanak yağmurun ardından çıkan hortum, birçok evin çatısını uçururken, evlerden kopan parçalar nedeniyle 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

AYDIN
Didim ilçesinde lodos fırtınası ve sağanak yağış nedeniyle çok sayıda otel ve işyeri sular altında kalırken, Altınkum’da hortum nedeniyle hasar meydana geldi. İlçe merkezinde reklam panoları ve telefon kulübeleri yerlerinden sökülüp devrildiği. Su sporları parkurundaki küçük tekne ve kanolar alabora oldu.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE
Gökçeada’da deniz ulaşımı gerçekleştirilemedi. Kabatepe’ye yapılacak feribot seferleri iptal edildi.

ISPARTA
Sütçüler ilçesinde meydana gelen selde 2 köprünün yıkılması sonucu 3 köyle ulaşım kesildi. Çobanisa ile İbişler köyleri arasındaki köprü çöktü. Bu sırada köprüden geçen otomobildeki 4 kişilik aile köy halkı tarafından kurtarıldı.

TEKİRDAĞ
Yağmur nedeniyle rögarlar taştı ve caddeler göle döndü. Trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Yarım metreyi bulan suyun içine giren bazı araçlar arıza yaptı. Araçlar, çekici yardımı ile sudan çıkartılarak tamirhanelere götürüldü.

MUĞLA
Bodrum’da lodos nedeniyle sahildeki restoran ve moteller su altında kaldı. Küçük balıkçı tekneleri karaya sürüklendi, denizciler teknelerini kurtarmak isterken zor durumda kaldı. ’Barlar Sokağı’olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’ne su doldu,
esnaf saatlerce sokağı temizlemek zorunda kaldı.