Gündem Yalova’da termal şifa ve doğa iç içe

Yalova’da termal şifa ve doğa iç içe

10.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yalova Termal ekoturizm rotası, “Yeşil Nefes” sloganıyla Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikle tanıtıldı.

Yalova’da termal şifa ve doğa iç içe

GÖKHAN KAM İstanbul -  Termal ilçesi Gökçetepe Mevkii’nde başlayan etkinlik, 6 bin 412 kilometrelik parkurun geçilmesinin ardından Yatakkaya Şelalesi’ne ulaşılmasıyla son buldu. Etkinliğe, Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Özgür Balcı, Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Yalova Orman İşletme Müdürü Murat Koçluk, sosyal medya ve trekking ekipleri katıldı.

Haberin Devamı

‘Fidan dikildi’

Gökçetepe Mevkii’nde başlayan etkinlikte rotadaki doğal güzellikler hakkında bilgilendirilen katılımcılar, Göktepe Mevkii’nde fidan dikip, civardaki çöpleri topladı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölgenin bitki örtüsü hakkında bilgi verdi. Bölgedeki Laden Gülü’nün Almanya’da koronavirüse karşı üretilen anti viral pastilin hammaddesi olduğu anlatıldı. Ardından trekking yapan ekip “Ferhat’ın Yolu” olarak adlandırılan bölgede tarihi su yolunu gezdi. Rivayete göre su yolu Termal ilçesine bağlı Akköy’de yaşayan Ferhat isimli genç tarafından sevdiği kıza kavuşabilmek için yapılmış. Yürüyüş parkurunu gezmek isteyenler için yönlendirme tabelaları bulunurken ayrıca yörenin florası, yöreye has kuş ve bitki türleriyle ilgili bilgilendirici panoların yer aldığını gördük.

Haberin Devamı

‘Doğaya aykırı bir tesis bulunmayacak’

Orman Genel Müdürlüğü Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Özgür Balcı rotayla ilgili şu bilgileri verdi: “Özellikle hareketsizliğin, doğayla temasın azaldığı gibi hususlar ekoturizme yönelimi artırdı. Biz de buna kayıtsız kalmadık. 39 tane rota yönetimimiz var. 23’ü bitmiş durumda. Yıl sonuna kadar 33’ü bitmiş olacak. Ekoturizm, doğanın yapısında, içeriğinde çok fazla değişikliğe sebebiyet vermeden ve doğaya aykırı herhangi bir tesis bulundurmadan yapılan bir turizm. Yapılaşmaya müsaade etmeyiz. Yalova’da termal turizmi var. Bu turizmin tam göbeğinde doğayla içi içe bir gününü geçirmek isteyenlerin resmi ve güvenlikli bir sahada dolaşmasını sağlayabilecek güzel bir rota oldu. Çok sayıda endemik bitkinin olduğu bir güzergah. Yalova’daki bu destinasyon, bir şifa kaynağı  olarak tanımlayacağımız ve ruh sağlığı açısından niteliği olan bir alan.”

Yalova’da termal şifa ve doğa iç içe