Gündem Yalvarıyorum, kör ve sağır kalmayın

Yalvarıyorum, kör ve sağır kalmayın

04.09.2010 - 00:45 | Son Güncellenme:

Selden en fazla etkilenen bölgeleri helikopterle gezen ve Sahra Hastanesi’ni ziyaret eden Erdoğan, “Umarım insanlık ölmemiştir” dedi

Yalvarıyorum, kör ve sağır kalmayın

Pakistan’ da selden en fazla etkilenen güney bölgesini ziyaret eden Emine Erdoğan beriberindeki kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanları Egemen Bağış ve Selma Aliye Kavaf’la birlikte dün de Sukkur’da incelemeler yaptı. Selden etkilenen bölgeyi helikopterle gezen Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Sağlık Bakanlığının selzedeler için kurduğu Sahra Hastanesi’ni ziyaret etti.

‘Dünyaya yalvarıyorum’
Emine Erdoğan, Sahra Hastanesi’ni ziyareti sırasında, sel felaketinin bir ülkeyi nasıl esir aldığını gördüğünü belirterek, binlerce dönüm arazinin sular altında kaldığını, hayvanların telef olduğunu, buradaki çocukların, kadınların insanların çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını anlattı ve şunları söyledi:
“Öldüler, ölüyorlar, bunlar da gidecek yardım elimizi uzatmazsak. Bunun için bir şeyler yapmak lazım. Umarım insanlık ölmemiştir. Herkes bu mübarek ramazan ayında elinden gelen her yardımı yapar. Bir başbakanın eşi olarak dünyaya yalvarıyorum, gerçekten durum çok kötü. Bu felakete kör ve sağır kalmasınlar.”
Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti milletvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Fuat Bol, sanatçı Muazzez Ersoy ve Caroline Koç’un da aralarında bulunduğu 60 kişilik heyet de Türkiye’ye geldi. Bu arada Emine Erdoğan ile Pakistan’da bulunan Sivil İnsiyatif Grubu da Türkiye’ye geldi. Sivil İnsiyatif Grubu yetkilileri, “İnsanlık için Pakistan için hemen şimdi” sloganıyla bugünden itibaren bir yardım kampanyası başlattıklarını bildirdiler.