Gündem Yangın Delikliyol’a ulaştı

Yangın Delikliyol’a ulaştı

05.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yedi gündür devam eden orman yangını, Turgut ile Selimiye mahalleri arasındaki Delikliyol mevkisine ulaştı. Alevlerin tehdit ettiği üç ev ve bir restoran tahliye edildi. Milas’ta ise Beyciler Mahallesi’nde başlayarak, önce Bodrum’un Mazı Mahallesi’ni ardından Milas’ın Çökertme ve Türkevleri mahallelerine ulaşan yangın, Kemerköy-Termik Santrali’ne sıçradı. Köyceğiz’e bağlı Zeytinalanı Mahallesi’nde sekiz ev zarar görürken, Menteşe’de 15 ev tahliye edildi.

Yangın Delikliyol’a ulaştı

Marmaris’in İçmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi Siteler mevkisinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda 29 Temmuz günü çıkan orman yangınına müdahale dün de sürdü.Yangın söndürme çalışmalarına orman işçileri, İstanbul, İzmir, Denizli, Aydın, Kırklareli, Sakarya ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri, ilçe belediyeleri, sağlık görevlileri ve Karayollarından toplam 2 bin 65 kişi katılırken, Çalışmalara Azerbaycan’dan gelen 360 personel de destek verdi.

Haberin Devamı

Orman personelinin yanı sıra asker, polis, itfaiye ve kurtarma ekipleri ile gönüllü vatandaşlar da alevlerle omuz omuza mücadele etti.

Alevler dün saat 00.15 sıralarında Turgut ile Selimiye karayolu arasındaki Delikliyol mevkisine sıçradı. Komedyen Şahan Gökbakar’ın iki dubleks villasının da bulunduğu Delikliyol mevkisinde, alevlerin tehdit ettiği üç ev ve bir restoran tahliye edildi.

Dağlara ulaştı

Ekipler, nem oranının yüzde 10, rüzgârın saatteki hızının 50 kilometreleri bulduğu bölgedeki yangına havadan ve karadan müdahale ederken, alevler Orhaniye Mahallesi’nde bulunan Kızkumu Plajı’nı çevreleyen dağlara ulaştı. Rüzgâr nedeniyle alevler zaman zaman dağların eteklerine inerek, yerleşim yerlerini de tehdit etti.