Gündem Yangın faciasında 4 çocuk can verdi

Yangın faciasında 4 çocuk can verdi

15.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Esenyurt’ta 6 kişilik Suriyeli ailenin kaldığı bodrum katındaki dairede çıkan yangında 4 çocuk hayatını kaybetti, anne bir çocuğunu alarak alevlerden son anda kurtuldu.

Yangın faciasında 4 çocuk can verdi

 

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - İstanbul Esenyurt'ta 4 katlı binanın bodrum katında çıkan yangında Suriyeli 4 kardeş hayatını kaybetti. Anne ve bir çocuk ise yaralı olarak evden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Esenyurt'ta, önceki gece 4 katlı bir binanın bodrum katında elektrik sobasından yangın çıktı. 6 kişilik Suriyeli bir ailenin yaşadığı bodrum katta, 5 yaşındaki Besme Hammud, 9 yaşındaki Şahin Hammud, 9 yaşındaki Ahmet Hammud ve 1 yaşındaki Selva Hammud'un cesetlerine ulaşıldı. 39 yaşındaki anne Fatma Hammud'un, 2 yaşındaki çocuğunu  dışarı çıkarmayı başardığı ancak diğer çocuklarını kurtaramadığı öğrenildi.

Yangında yaralanan 2 yaşındaki çocuğun Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. İstanbul Valiliği'de yangınla ilgili, adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hammud ailesinin komşusu olduğunu söyleyen Serkan Demir, "Gerçekten üzücü bir olay. Yangının nedeni az önce açıklandı. Elektrikli sobadan çıkmış. Soba devrilmiş. Altı kişilik bir aileydiler. Çocuk ve anneleri vardı. Kadın çorap fabrikasında çalışıyor" dedi. Ailesinin bir diğer komşusu Mithat Polat da yangınla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

Suriyeli baba hapiste

"Suriyeli bir aileydi. Aile 2 yıldan fazladır burada yaşıyor. Çocukların babası cezaevinde."

Ayne sokakta yaşayan S.A. adlı kadın da, "Yaklaşık 2 yıldır bu aile burada otuyor. Anne çalışıyordu, çocuklar da evde birbirlerine bakıyordu. Kadınının gündelik işlere gittiğini biliyoruz. Başka bilgimiz yok. Eşini dövdüğü için hapiste olduğu söyleniyor" dedi.

Yangın faciasında 4 çocuk can verdi

4 çocuğun hayatını kaybettiği yangın faciasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde vatandaşların içeridekileri kurtarmak için camı kırmaya çalıştıkları görülüyor.

Valilik: Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada yangınla ilgili şu bilgiler paylaşıldı: “Bugün saat 02.50 sıralarında Esenyurt ilçemizin Üçevler Mahallesi 887 sokakta bulunan 5 katlı bir binanın bodrum katındaki ikamette yangın ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilerek müdahale edilmiş ve yangın söndürülmüştür. Çıkan yangında yabancı uyruklu (4) çocuk hayatını kaybetmiş, çocukların annesi ve (1) çocuk kurtarılmıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”