Gündem Yanlış adama işkence

Yanlış adama işkence

04.03.2008 - 09:35 | Son Güncellenme:

Tacizde bulundu diye yanlışlıkla tüpçüyü kaçırdılar.

Yanlış adama işkence

Ankara’nın Mamak İlçesi Akdere Semti’nde tüpçülük yapan E.F. (40) öğle saatlerinde tüp dağıtmak için aracına bindi. E.F. hareket etmek üzereyken, araca binen 2 kişi, "Sen ağabeyimizin nişanlısını taciz ediyormuşsun. Kötü işlerinde kullanıyormuşsun. Bedelini ödeyeceksin" dedi. 2 kişi, "Ağabeyiniz kim, beni biriyle karıştırıyorsunuz.

Haberin Devamı

Ben kimseyi taciz etmedim" diyen tüpçüyü Pursaklar’daki boş bir eve getirdi ve dışarıdan 5 arkadaşını daha çağırdı. 2 saat süreyle 7 kişi tarafından sırayla dövülen, yüzünde ve vücudunda sigaralar söndürülen E.F. işkenceye daha fazla dayanamayarak bayıldı. Saldırganlar, bayılan E.F’yi özel bir hastaneye bırakıp kaçtı. E.F., acil servisteki tedavisinin ardından polise başvurdu. Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, E.F.’nin verdiği eşkál doğrultusunda 6 saat içinde B.F. Ş.A., F.A., M.K., Y.G., A.A. ve D.C.’yi gözaltına aldı.

Üzgünüz sadece dövdük

Şüpheliler emniyetteki ilk ifadelerinde, kaçırdıkları E.F.’nin yanlış kişi olduğunu olaydan sonra öğrendiklerini ve üzgün olduklarını söylediler. Saldırganlar, işkence yaptıklarını reddederek kendilerini "Sadece dövdük" diye savundular. E.F. ise 7 kişiden şikáyetçi oldu.

Haberin Devamı

Yapılan incelemelerde, F.A.’nın 90 ayrı suçtan polis kaydı olduğu, M.K.’nın gasp suçundan, A.A.’nın ise küçük yaşta kızı alıkoymaktan sabıkalarının bulunduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen 7 kişi, nöbetçi mahkemece, günlük adli kontrolden geçmeleri şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.