Gündem Yanlış kan verilen hasta öldü

Yanlış kan verilen hasta öldü

08.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aydın’da yaşayan ve dizinden ameliyat olmak için gittiği Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde ameliyat sonrası yanlış kan verildiği iddia edilen Keziban Karakaya yaşamını yitirdi

Yanlış kan verilen hasta öldü

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan ve dizinden ameliyat olmak için gittiği Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nde ameliyat sonrası yanlış kan verildiği iddia edilen 69 yaşındaki Keziban Karakaya yaşamını yitirdi. Oğlu Kadir Karakaya ve kızı Meliha Çiftçioğlu suç duyurusunda bulundu. Karakaya, “Yapılan hatalar annemizin ölümüne neden oldu. Annemiz resmen cinayete kurban gitti. Bu da yetmezmiş gibi doktorlar evimize gelip özür diledi” dedi.

Keziban Karakaya, 3 Ocak Perşembe günü ameliyata alındı. Kan grubu AB RH negatif olan Keziban Karakaya, iddiaya göre farklı bir kan verilince fenalaştı. Aydın’dan gelen ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Karakaya yaşamını yitirdi.

İhmal var iddiası
Keziban Karakaya’nın 45 yaşındaki oğlu Kadir Karakaya, annesinin ölümünde ihmal olduğunu ileri sürdü. Annesinin sağlıklı ve sadece dizinden hafif rahatsızlığı olduğunu kaydeden Karakaya, “Çarşamba günü hastaneye yatırdık. Perşembe günü saat 11.00’de ameliyata alındı. 1,5 saat ameliyatta kaldı. Ameliyat sonrası kan verilmesi gerekiyordu. Anestezi uzmanı ve ameliyata katılan 15 kişilik ekip tarafından başka hastanın kanı yanlışlıkla anneme verildi” dedi.
Doktorların, yılbaşından yorgun çıktıkları için bu tür hataların olabileceğini, anestezi uzmanının yaptığı hatadan dolayı özür dilediklerini öne süren Kadir Karakaya suç duyurusunda bulunduklarıı ve otopsi istediklerini anlattı.

Haberin Devamı

Başhekim ne diyor?

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selma Özcan, “Ailenin şikayetçi olmak hakkıdır. İddiaları doğru da olabilir. Valilik gerekli izinleri verdi. Soruşturma başlattık. Sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.