Gündem YANLIŞ YAPAN DA KAZANACAK

YANLIŞ YAPAN DA KAZANACAK

17.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ÖSYM, DGS’deki dört sorunun, basım hatası bulunduğu için iptal edileceğini ve bu soruları yanıtlayanların cevabının doğru kabul edileceğini bildirdi. Bu açıklama sınava girenlerin tedirgin etti

YANLIŞ YAPAN DA KAZANACAK

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 2012 Dikey Geçiş Sınavında (DGS) 4 sorunun baskı hatası nedeniyle iptal edildiğini, testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdiklerini kabul ederek değerlendirme yapacağını açıklaması, bazı adaylarda tedirginliğe neden oldu. Adaylardan bir bölümü bu soruları yanıtlamadıklarını, ÖSYM mağduru olmak istemediklerini söyledi.
ÖSYM’den yapılan açıklamada “Sınavda kullanılan az sayıda soru kitapçığında dört soruda basımevi kaynaklı baskı bozukluğu tespit edilmiştir. Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır. Konu ile ilgili teknik ve idari inceleme başlatılmıştır. Sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı madde analizleri tamamlandıktan sonra yayımlanacaktır. Adaylara duyurulur” ifadelerine yer verilmişti.

Haberin Devamı

Sınav neden iptal edilmiyor?
Sınava giren öğrencilerden İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde okumak istediğini belirten Tülin Tanrıkulu, ÖSYM mağduru olmak istemediğini belirtti. Tanrıkulu, “Bu duyuruya göre o 4 soruyu boş bırakanlar hiç puan alamayacak. Basım hatası yüzünden o sorular iptal edilmesi gerekir. DGS’de 80 Türkçe, 80 Matematik soru soruluyor. 4 hatalı soru varsa 76 puan üstünden hesaplanması doğru olanıydı. Ama ÖSYM iptal edilen soruları, işaretleyenleri doğru kabul ediyor. Boş bırakanlar puan alamayacak. Bu da demek oluyor ki benden daha az net yapan bir insan benim üstüme geçecek ve tahmini benden 6-8 puan daha fazla alacak. ÖSBY 1 ay önce de üniversite kontenjanlarını yanlış bastı. Niye böyle sürekli hatalar yapıyor, soruları tamamen iptal etmiyor anlamıyorum. Bu haksızlık. Ben ve bir çok kişi bu mağdur durumdayız. hakkımı istiyorum. O sorular hatalıysa iptal edilsin, ama 76 puan üstünden hesaplansın.”