Gündem Yaralamaktan hapse girdi, cinayetten yargılanacak

Yaralamaktan hapse girdi, cinayetten yargılanacak

14.08.2008 - 17:02 | Son Güncellenme:

.

Yaralamaktan hapse girdi, cinayetten yargılanacak

TRABZON’da, 3 ay önce arkadaşı Ömür Örseloğlu’nu ağır yaralayan Veysel Ekşi’nin yargılanmasına başlandı. ‘Adam yaralamaktan’ hakim karşısına çıkan Ekşi, Örseloğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği için bundan sonra ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla yargılanacak.

Haberin Devamı

Trabzon’da 21 Mayıs 2008 gecesi Pazarkapı Mahallesi Mumhaneönü mevkisinde meydana gelen olayda Veysel Ekşi (34), kumar oynarken tartıştığı arkadaşı Ömür Örseloğlu’nu (35) çıkan kavgada göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan ve Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 haftalık tedavinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne sevk edilen Örseloğlu, burada yaklaşık 45 günlük tedavinin ardından yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra tutuklanan ve hakkında ‘adam yaralama’ suçlamasıyla dava açılan Veysel Ekşi, bugün Trabzon 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Veysel Ekşi çok pişman olduğunu belirterek, öldürme amacının olmadığını söyledi. Ekşi, tartışmanın para yüzünden başladığını ifade ederek, “Bana kafa attı. Ben de bıçağı sağa sola salladım. Ancak bıçak ona isabet etti. Amacım öldürmek değildi. Daha sonra bir arkadaşımla taşıyarak yoldan geçen bir arabaya koyduk. Samimi arkadaşımdı. Böyle olmasını istemezdim. Çok pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

EK İDDİANAME DÜZENLENECEK

Mahkeme heyeti, Veysel Ekşi hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ek iddianame düzenlenmesi için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına, maktüle yaralıyken müdahale eden doktorların kimlikleri ve adreslerinin tespiti için Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Baştabibliği’ne ayrı ayrı müzekkere yazılmasına, ayrıca müdahale eden doktorlar hakkında herhangi bir adli soruşturma bulunup bulunmadığı hususunun sorulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu arada, Örseloğlu ailesinin, oğullarının ölümünde tedavi gördüğü her iki hastanedeki doktorların ihmali olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.