Gündem ‘Yarının Kadın Yıldızları’ başvuruları başladı

‘Yarının Kadın Yıldızları’ başvuruları başladı

05.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali kapsamında, TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) iş birliğiyle 2018’de başlatılan ve geleceğin kadın müzisyenlerini destekleme amacını taşıyan ‘Yarının Kadın Yıldızları’ projesi, üçüncü yılında üstün yetenekli müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek olmaya devam ediyor.

‘Yarının Kadın Yıldızları’ başvuruları başladı

‘Yarının Kadın Yıldızları’ projesi için başvurular iksv.org web sitesi üzerinden yapılıyor. Bu fona lisans veya lisansüstü seviyesinde yurt dışında bir müzik okulundan kabul alan, yurt dışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabiliyor.

Haberin Devamı

Seçici kurul

Başvurular İKSV Genel Müdür Yardımcısı, müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, orkestra şefi ve CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy , piyano ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü ve piyanist İris Şentürker’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici kurul tarafından belirlenen müzisyenlere toplam fon miktarı, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak. Desteğe değer bulunan adaylar 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında müzik dünyasının kanaat önderlerinden birinin eşlik edeceği konserde yer alma şansı elde edecekler.