07.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:
HABER MERKEZİ
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda cuma günü saat 21.00 itibarıyla başlayan ve hafta sonu boyunca süren sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde polis ekipleri denetimlerini sürdürdü. Ankara’da yaya ve araç yoğunluğunun en düşük seviyeye indiği uygulama kapsamında polis ekipleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade, Ulus ve Sıhhiye meydanlarında trafiğe çıkan sürücülerin izin belgelerini ve evraklarını inceledi. Her gün binlerce insanı ağırlayan kent meydanları sessizliğe bürünürken uygulama noktalarında görev yapan güvenlik güçleri, istisna kapsamının dışındakileri uyararak evlerine gönderdi. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden yaklaşık 10 kişilik grup Ulus Mahallesi’nde taşkınlık çıkardı. Mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis aracını fark eden kalabalık grup, ara sokaklara kaçtı.
‘Markete çıktık’
Düzce’de sivil aracıyla gezen İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Aytaç Tefek, aracıyla markete gelen otomobil sürücüsünü durdurmak istedi. Otomobilden inen sürücü ve otomobilde bulunan 4 kişi Tefek’in üzerine yürüyünce olay yerine takviye ekipler geldi. Sürücü ve yanındakiler Tefek’in İl Emniyet Müdür Yardımcısı olduğunu öğrenince bu kez ceza yememek için, “İşten çıktık eve gidiyorduk. Geçerken markete uğramak istedik” dedi. Tefek ise, “Genelgede çok açık. Arabayla alışverişe gitmek yasak” diyerek cevap verdi.
Tunceli’ye teşekkür
Tunceli’de koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü olan cumartesi, kent merkezi ve ilçelerde kısıtlamayı ihlalden kimseye ceza yazılmadı. Vali Mehmet Ali Özkan da kısıtlamaya yüzde 100 uyulduğunu belirterek, Tunceli halkına teşekkür etti.
Kovid hastasını aradı
Yine Bursa’da eşiyle birlikte sokak kısıtlamasını ihlal ederek, karantinadaki arkadaşından aldığı otomobille dolaşmaya çıkan Yanılmaz T., kontrol noktasında durduruldu. Ehliyetinin olmadığı ortaya çıkan Yanılmaz T. aracı da arkadaşından ödünç aldığını söyledi. Ekiplerin aracı sahibine teslim edileceğini söylemesi üzerine Yanılmaz T., Kovid-19 hastası araç sahibi arkadaşını arayarak gelmesini istedi. Sigortasının da olmadığı öğrenilen aracın trafik otoparkına çekilmesine karar verilirken, Yanılmaz T.’ye toplam 5623 lira, eşi H.T.’ye ise kısıtlama ihlali nedeniyle 3150 lira ceza kesti. Trafik polisi, aynı zamanda araç sahibine de toplam 2605 lira cezai işlem uyguladı.
Polisin burnunu kırdı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde aracın içinde iki kişinin alkol alıp çevreyi rahatsız ettiği ihbarı üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi. Araçtaki N.İ. ve C.A., kendilerini uyaran polis memurlarına saldırdı. Çıkan arbedede polis memurlarından E.Ç.’nin burnu kırıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için 3 bin 180’er lira para cezası kesilen ve adliyeye sevk edilen saldırganlar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sahiller onlarındı
Bir hafta önceye göre vaka oranlarının iki katına çıktığı Antalya’da, güneşli havayı fırsat bilen kısıtlamadan muaf turistler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne gitti. Turistler sahilde güneşlenirken, normal zamanlarda yoğun trafiğin yaşandığı yolda sokak köpeklerinin sürü halinde koşturduğu görüldü.