Gündem ‘Yavrum daha küçüktü yarası ondan büyüktü’

‘Yavrum daha küçüktü yarası ondan büyüktü’

12.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan ölümünün dördüncü yılında mezarı başında anıldı.

‘Yavrum daha küçüktü yarası ondan büyüktü’

Feriköy Mezarlığı’ndaki törene anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan ile ablası Gamze Elvan’ın yanı sıra şair Ataol Behramoğlu, moda tasarımcısı Barbaros Şansal, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük de katıldı. Anmaya katılanlar mezarlık girişinde polis aramasından geçerek içeri alındı.

Haberin Devamı

Oğlunun mezarı başında konuşan baba Sami Elvan, “4 yıldır benim çocuğum ailem neden burada? Bu soruyu bir tane devlet yetkilisine soramadım. Diyorlar ki bizim ülkemizde adalet var. Ülkemizde adaleti görüyoruz. Berkin’in katilini herkes biliyor. 5 duruşma görüldü ve hep adalet sarayından boş dönüyoruz.. Şimdi de gelip mezarına barikat kurmuşlar. Bu insanlık mı?” ifadelerini kullandı.

Annesi feryat etti

Berk’in mezarı başında baygınlık geçiren anne Gülsüm Elvan da, kendine geldikten sonra yaptığı konuşmada, “Annem vurulduğun zaman ,’Anne’ diye çağırmışsın duymamışım. Bak annen geldi, yaralı kuzum benim. Benim yavrum daha çok küçüktü, yarası yavrumdan büyüktü” diye feryat edip oğlunun mezarına sarıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu mesaj paylaştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan’ı ölüm yıldönümünde Twitter hesabından “Umut dolu gözlerinle hep 14 yaşında kalacaksın güzel kalpli çocuk... Herkesin bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında, parklarında, özgürce, huzur içinde gezebilecekleri günler Berkin Elvan’a olan borcumuzdur” paylaşımında bulundu.