Gündem Yaz okulu adresi Sabancı Müzesi

Yaz okulu adresi Sabancı Müzesi

26.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sakıp Sabancı Müzesi, resimden müziğe, edebiyattan fotoğrafa yaz tatilinde sanat eğitimi almak isteyen 6-12 yaş arası çocuklara kapılarını açıyor

Yaz okulu adresi Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) bu yaz, sanat eğitimi almak isteyen çocukları ağırlayacak. Yaz boyunca müzede gerçekleşecek eğitimlerle, görsel ve işitsel anlamda çocukların gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Resim, müzik, edebiyat ve doğa konularını kapsayan eğitimler, alanında uzman isimler tarafından yönlendirilecek. 29 Haziran’da Resim Okulu adlı program ile başlayacak Yaz Okulu, 28 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaz Okulu boyunca Resim Okulu, Botanik Sanatı, Masal Sanatı, Işık Oyunları, Müzede Çocuklar ile Müzik ve Müzede Kamp eğitimleri yer alacak. Eğitimler, 2003 ile 2009 yılları arasında doğan tüm çocukların katılımına açık olacak.

Haberin Devamı

Yaz okulu etkinlikleri

Resim Okulu’nda çocuklara Ressam ve Sanat Eğitimcisi Nihal Türk rehberlik edecek, çocuklar resim üzerine çalışacak.
Müzede Kamp etkinliği kapsamında çocuklar, Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde çadır kuracak, kampa ait ritüelleri gerçekleştirecek ve takım çalışmalarıyla farklı bir deneyimin içinde aktif rol almayı öğrenecekler. Temsili kamp ateşi etrafında hikâyeler dinleyecek, farkındalık oyunları oynayacaklar. Kamp deneyimi boyunca çocuklara Doğa eğitmeni Erol Benjamin Scott eşlik edecek.
Botanik sanatı çalışmasında çocuklar, Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde botanikçi olmayı deneyimleyecek. Atölye çalışmasında çocuklara Doğa Eğitimi Uzmanı Hayri Dağlı eşlik edecek.
Masal Sanatı atölyesinde çocuklar, yaratıcı okuma, yaratıcı yazma ve bedensel farkındalık çalışmalarına katılacak. Bu çalışmayı, Pedagog Sibel Şengül ve Akademisyen Eğitimci Suzan Tokgöz yönlendirecek.
Müzede Çocuklar ile Müzik atölyesinde çocukların müzikle olan bağlarını güçlendirmek ve çocuklara genel bir müzik kültürü aşılamak üzere, klasik batı müziği eğitimini ABD’de tamamlamış olan keman sanatçısı ve akademisyen Dr. Erman Türkili ders verecek
Fotoğraf Atölyesi ve Işık Oyunları atölyeleri kapsamında Sabancı Müzesi’nde çocuklar, çimeni, ağacı, gökyüzünü ya da bahçedeki eserleri çizim ve fotoğraf yoluyla görüntüleyecekleri bir atölye çalışmasına katılacak. Çizim ve dijital fotoğraf pratikleriyle eğlenceli çalışmalar yapacak çocuklar, ışıkla portreler yaratmalarını sağlayan Photogram tekniğiyle de tanışacak. Çocuklara bu atölyede Sanat Eğitimcisi Elvan Ekren ve Medya Art sanatçısı Volkan Kızıltunç yol gösterecek.