Gündem YDS ve YÖKDİL ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte 2020 YÖKDİL ve YDS tarihleri...

YDS ve YÖKDİL ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte 2020 YÖKDİL ve YDS tarihleri...

27.03.2020 - 12:19 | Son Güncellenme:

Corona virüs nedeniyle geçtiğimiz günlerde bazı sınavların ertelendiği duyuruldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav tarihleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yabancı dil bilgisini ölçmek isteyenler ise YÖKDİL ve YDS tarihlerini araştırmaya başladı. Peki 2020 YÖKDİL ve YDS ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...

YDS ve YÖKDİL ertelendi mi, ne zaman yapılacak İşte 2020 YÖKDİL ve YDS tarihleri...

YDS ve YÖKDİL ertelendi mi? sorusunun cevabı araştırılıyor. Corona virüsü vakasının Türkiye gelmesinden sonra birçok önlem alındı ve sınavların tarihleri değiştirildi. Corona virüsü tedbirleri nedeniyle ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi güncellendi. YDS ve YÖKDİL tarihleri merak ediliyor. Peki YÖKDİL ve YDS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tüm sınav tarihlerinin gözden geçirildiğini ve yeniden düzenlendiğini belirtti.

YDS VE YÖKDİL NE ZAMAN YAPILACAK?

Basılı ortamda 2 kez yapılması planlanan YDS, bu yıl bir kere basılı ortamda 27 Eylül'de gerçekleştirilecek. Bu sene ocak, şubat ve mart aylarında gerçekleştirilen e-YDS'ler ise yıl içerisinde 10 kez daha uygulanacak. e-YDS'ler 20-21 Haziran, 27-28 Haziran, 4 Temmuz, 22 Ağustos, 29 Ağustos, 17 Ekim, 14 Kasım, 19 Aralık'ta yapılacak.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

YDS HAKKINDA BİLGİ

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

Yazarlar