Gündem Yedi dilde 15 Temmuz filmi

Yedi dilde 15 Temmuz filmi

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı netleşmeye başladı.  Erdoğan, Ankara’da Meclis ve Külliye’deki törenlerin ardından İstanbul’daki yemek ve 15 Temmuz Müzesi açılışına katılacak. 15 Temmuz’a özel hazırlanan kısa film yedi dilde yayınlanırken, oluşturulan logo, Erdoğan tarafından da sosyal medyada paylaşıldı.

Yedi dilde 15 Temmuz filmi

Erdoğan ilk olarak Millet Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için indirilecek hatime katılacak. Ardından Meclis’te düzenlenecek 15 Temmuz özel oturumuna katılacak. Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki, “15 Temmuz Destanı sahne gösterisi, şiir yarışması ödül töreni”nde bir konuşma yapacak. Başkent’teki programlarının ardından Erdoğan İstanbul’a geçecek ve Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki yemekte 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerle bir araya gelecek. Bu programın ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma törenine katılacak Erdoğan’ın “15 Temmuz Müzesi”nin açılışını yapması da öngörülüyor.

Haberin Devamı

Özel logoyu paylaştı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü nedeniyle, bilincin geliştirilmesi için Kısa Film ve Senaryo Yarışması açan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yedi dilde kısa film de hazırladı. Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca, İspanyolca ve Arapça dillerinde hazırlanan kısa filmlerde 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara’da yaşananlar, darbe girişiminin saatler içinde nasıl bastırıldığı, Erdoğan ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarına yer verildi. “Vatan bizim irade bizim” başlığı ile hazırlanan videolarla darbe girişimi anlatılırken, Erdoğan da sosyal medya hesaplarındaki profil resmini 15 Temmuz için hazırlanan özel logo tasarımı ile değiştirdi.