Gündem Yeni Kaledonya rehberi

Yeni Kaledonya rehberi

02.05.2018 - 19:19 | Son Güncellenme:

Tatil mevsimi yaklaşıyorken gezilecek yerler de aranmaya başladı. Bu yerlerden biri olan Yeni Kaledonya nerede, orada neler yapılabilir, ne zaman gidilmesi gerek gibi temel şeyleri sizin için derledik.

Yeni Kaledonya rehberi

Yeni Kaledonya nerededir?

Haberin Devamı

Yeni Kaledonya Pasifik Okyanusu’nda bulunan bir adalar kümesidir. Yeni Zelanda'nın kuzeyi ve Avustralya'nın kuzeydoğusunda yer alan beş adadan oluşan Fransız yönetiminde bir ada ülkesidir. Bu adalardan en büyüğü Grand Terre’dir.

Yeni Kaledonya'nın nüfusu ve idari yapısı

Yeni Kaledonya 275 bin nüfuslu bir ada ülkesidir. Ülkenin başkenti Noumea’dır. Başkent aynı zamanda en büyük şehridir. 1853 yılından beri Fransa'ya ait bir bölgedir. 2003 yılından beri kendine has bir yönetim şekli vardır; bu özelliğiyle Vatikan’la benzerlik gösterdiği söyleyenebilir. Fransa'ya ait bir bölge olması sebebiyle para birimi Euro’dur. Resmî dil Fransızcadır, sadece çok küçük bir kesim yerel diller konuşmaktadır. Dini yapısı Fransa'nın dini yapısına çok benzemektedir, halkın neredeyse yüzde altmışı Katolik’tir.

Haberin Devamı

Yeni Kaledonya ya nasıl gidilir?

Yeni Kaledonya Türkiye'ye vize uygulanmaktadır. Öncelikle vize işlemlerini halletmeniz gerekir daha sonra Türkiye'den direkt uçuş olmadığı için öncelikle Tokyo'ya ya da Avustralya gidilmesi ve oradan Başkent Noumea’ya uçulması gereklidir.

Yeni Kaledonya’ya neden gitmeliyiz ve gidince orada neler yapabiliriz?

Yeni Kaledonya’nın iklimi tropikal iklimdir. Bu sebeple tropikal bitkiler açısından oldukça zengindir. Kendine hayran bırakan doğasıyla birçok turistin ilgisini çeken bir yerdir. Dünyanın en önemli ve en çok rağbet gören dalış noktaları arasındadır. Zengin su altı canlı çeşitliliği ve uçsuz bucaksız koyları sualtı fotoğrafçılığı ve yüzme gibi sporlar için oldukça önemlidir. Ayrıca diğer su sporları ve doğa yürüyüşleri için oldukça idealdir. Yeni Kaledonya’ya gidildiğinde kalacak yer problemi yaşanmamaktadır; çünkü birçok lüks otel bulunmaktadır. İnsanları ile rahatlıkla iletişim kurabileceğiniz ve rahatlıkla tatil yapabileceğiniz bir yerdir. Şunu da not düşmek gerekir ki Yeni Kaledonya’nın en büyük geçim kaynağı turizmdir. Bu sebeple turistlere oldukça önem vermektedirler. Birçok ada ülkesi gibi Türkiye nazaran daha pahalı bir yerdir ancak el değmemiş coğrafyası ile verdiğiniz paraya değecektir.

Haberin Devamı

Yeni Kaledonya’ya ne zaman gidilmelidir?

Her mevsim gidilmesi mümkündür ancak mayıs ve temmuz ayında gidildiğinde birçok festivale şahit olmak ve katılmak mümkündür. Mayıs ayında avokado festivali ve temmuzda Bastille Günü yapılmaktadır. Bu festivaller oldukça renkli ve aktif geçmektedir ve giden herkese güzel anılar armağan etmektedir.