Gündem Yeni taksi teklifi 9. kez reddedildi

Yeni taksi teklifi 9. kez reddedildi

01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki taksilerin sayısını artırmayı amaçlayan 1000 yeni taksi teklifi 9. kez reddedildi. UKOME toplantısında deniz taksilerin tarifesi de belirlendi.

Yeni taksi teklifi 9. kez reddedildi

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki taksi sayısının artırılmasına ilişkin UKOME gündemine getirilen 1000 yeni taksi teklifi 9. kez reddedildi. Deniz Taksi’nin açılış ücreti ise 100 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

İBB UKOME toplantısı, İBB Genel Sekteri Can Akın Çağlar başkanlığında Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıda bin yeni taksi teklifinin yanı sıra hizmet vermeye başlayacak deniz taksilerin ücret tarifesi ve elektrikli scooterların yasak park alanlarının belirlenmesi teklifi de görüşüldü.

Oy çokluğuyla ret

Dokuzuncu kez UKOME gündemine gelen bin yeni taksi teklifi oy çokluğuyla reddedildi. İBB’nin denetim yapmadığını ileri süren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, “Denetim yapıldığı zaman ‘denetimi kaldırın’ diye arayan Aksu, şimdi denetim yapmıyorsunuz diye bizi suçluyor” yanıtını verdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, “Yapılan araştırmalar bir taksinin trafikten yedi özel aracı çektiğini gösteriyor. Taksi sorununun olmadığını söylemek rüzgara karşı yürümek gibi bir şey. İstanbul’un 5 bin taksiye gerçekten ihtiyacı var. Bunu herkes biliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Takside sorun büyük’

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, teklife karşı çıktı. 14 bin küsur takside bulunan İ-Taksi’nin verimli kullanılamadığını iddia eden Aksu, “Taksici ile yolcuyu buluşturan aplikasyon tam anlamıyla hayata geçerse verimlilik çok artacak ve taksinin sayısının artmasına gerek kalmayacak. Sizler bizi vatandaşımızla düşman ettiniz.” şeklinde konuştu.

Teklifin dokuzuncu kez gündeme getirilmesini eleştiren İstanbul Liman Başkanlığı temsilcisi Muhammed Erdoğan taksilerde sıkıntılar olduğunu belirterek “Acı verici şeyler var burada. Bu salonda kimse kızını rahatlıkla gecenin 12’sinde kızını taksiye bindiremez. Sorun büyük. Bunu her ay kurulun gündemine getirerek çözebileceğimizi zannetmiyorum. Taksi başka bir konu oldu. Sürekli gündeme getirilmesine de şahsen üzülüyorum.” dedi.

Deniz taksilerde açılış ücreti 100 TL

UKOME toplantısının gündem maddelerinden bir diğer ise Deniz Taksi ücretlerinin belirlenmesiydi. Toplum Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün sunduğu teklifte, Şehir Hatları için açılış ve ilk mil için 100 lira, 1-4 mil arası mil başına 75 lira, 4-8 mil arası mil başına 60 lira, 8 mil sonra mil başı 48 lira istendi. Toplantıda teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Mavi Marmara, Turyol ve YUPİ Deniz Taksi’nin işleteceği taksiler de yine aynı ücret tarifesi geçerli olacak.