Gündem Yeni Tip Denizaltı

Yeni Tip Denizaltı

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Havadan bağımsız tahrik sistemi sayesinde haftalarca su altında gizlilik içinde harekat yapabilme özelliğiyle Türk Deniz Kuvvetlerinin mavi sulardaki en önemli unsurlarından biri olacak Reis sınıfı denizaltılar, birçok tipte torpido, füze atabilme ve mayın dökebilme özellikleriyle dikkat çekmektedir.

Yeni Tip Denizaltı

Yeni Tip Denizaltının diğer denizaltılardan en önemli farkı, havadan bağımsız tahrik sistemine sahip olmasıdır.

Haberin Devamı

Sancar Sida

Yeni Tip Denizaltı

İstihbarat, Keşif ve Gözetleme, Su Üstü Harbi ve Mayına Karşı Tedbir (MKT) görevlerini insansız ve otonom olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen Sancar SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize etmesi hedeflenmiştir. Modüler yapıda olması sebebiyle üzerindeki farklı faydalı yüklerle birçok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkân sağlayacak olan Sancar SİDA, yaklaşık 13 metre boyunda, azami 40 knot sürate ve asgari 400 NM seyir sırasına sahip olup, 4 deniz durumunda seyir yapabilecektir. Sancar SİDA, sahil kontrol istasyonundan veya TCG Anadolu/DİMDEG gibi yüzer platformlardan kullanılabilecektir.

Albatros-Sida

Haberin Devamı

Yeni Tip Denizaltı

ALBATROS-S, kullanıcı müdahalesine ihtiyaç duymadan seyir yapabilen, yüksek seviye otonomi kabiliyetine sahip, merkezi bir kontrolden bağımsız sürü formasyonunda seyir ve görev icra edebilen, farklı faydalı yükleri taşıma kabiliyetine sahip İnsansız Deniz Aracı Sürüsü sistemidir. ALBATROS-S botları farklı seyir formasyonları uygulayabilen İnsansız Deniz Aracı Sürüsü unsurlarından ve engellerden (hareketli engeller dahil) sakınarak sürüdeki eksilmelere karşı da göreve devam edebilme yeteneğine sahiptir.

Salvo Sida

Yeni Tip Denizaltı

İstihbarat, Keşif ve Gözetleme, Su Üstü Harbi ve organik olarak kendisine kablo ile bağlı ya da kablosuz operasyon yapabilen bir drone (insansız hava aracı) barındırarak daha sağlıklı keşif, gözetleme, tespit, teşhis, kimliklendirme ve sınıflandırma yaparak barış ve gerginlik dönemlerinde müşterek resmin oluşturulmasına katkı sağlaması amacıyla geliştirilen Salvo SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize etmesi hedeflenmiştir. Modüler yapıda olması sebebiyle üzerindeki farklı faydalı yüklerle birçok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkân sağlayacak olan SALVO SİDA Salvo; yaklaşık 15 metre boyunda, 45-60 knot sürate ve asgari 400 NM seyir sırasına sahip olup, 4 deniz durumunda seyir yapabilecektir. Sancar SİDA, sahil kontrol istasyonundan veya TCG ANADOLU/DİMDEG gibi yüzer platformlardan kullanılabilecektir.

Haberin Devamı

Marlin Asv

Yeni Tip Denizaltı

İstihbarat, Keşif ve Gözetleme, Su Üstü Harbi ve Elektronik Destek-Elektronik Taarruz (ED/ET) görevlerini insansız ve otonom olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen MARLIN SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize etmesi hedeflenmiştir. Modüler yapıda olması sebebiyle üzerindeki farklı faydalı yüklerle birçok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkân sağlayacak olan MARLİN ASV, yaklaşık 15 metre boyunda, azami 36 knots sürate ve asgari 400 NM seyir sırasına sahip olup 4 deniz durumunda seyir yapabilecektir. MARLIN ASV, sahil kontrol istasyonundan veya TCG ANADOLU/DİMDEG gibi yüzer platformlardan kullanılabilecektir.

Mir İda

Yeni Tip Denizaltı

MİR İDA, Sualtı Harbine yönelik faydalı yükleri taşıyabilecek yüksek performanslı bir İDA olup aynı zamanda taşıdığı sürü faydalı yükü sayesinde ALBATROS-S serisi sürü İDA’larla da konuşabilmekte ve beraber görev yapabilmektedir. MİR İDA; 40 knot sürate sahip, 600 deniz mili menzili aşan otonom araç, ikmale gerek duymadan 4 güne yakın kesintisiz hizmet verebilecektir. MİR İDA, yüksek manevra kabiliyetiyle ve hızıyla en zorlu deniz durumlarında dahi görev ve seyir yapabilme yetkinliğine haizdir.

Haberin Devamı

Ulaq Sida

Yeni Tip Denizaltı

İstihbarat, Keşif ve Gözetleme, Su Üstü Harbi ve Denizaltı Savunma Harbi (DSH) görevlerini insansız ve otonom olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen ULAQ SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize etmesi hedeflenmiştir. Modüler yapıda olması sebebiyle üzerindeki farklı faydalı yüklerle birçok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkân sağlayacak olan ULAQ SİDA, yaklaşık 12 metre boyunda, azami 35 knot sürate ve asgari 210 NM seyir sırasına sahip olup 4 deniz durumunda seyir yapabilecektir. ULAQ SİDA, sahil kontrol istasyonundan veya TCG ANADOLU/DİMDEG gibi yüzer platformlardan kullanılabilecektir.