Gündem ‘Yeni uygulamayı kabul etmiyoruz’

‘Yeni uygulamayı kabul etmiyoruz’

25.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da taksilere getirilen indi-bindi ücretine tepki gösteren Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleri uygulama kalkana dek yolcuları eski tarife üzerinden taşıyacaklarını açıkladı

‘Yeni uygulamayı kabul etmiyoruz’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliğiyle uygulanmasına karar verilen taksilerde 0-2.5 km mesafe arasında 8 lira 75 kuruşluk ücretin uygulanması sorunları beraberinde getirdi.

İndi-bindi ücreti nedeniyle vatandaşlar ve taksiciler arasında sorunlar yaşanırken, bazı taksiciler ise bu kararın kaldırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a sıkıntılarını dile getireceklerini söyledi. 600 taksi ile Atatürk Havalimanı’nda hizmet veren Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatif üyeleri ise bu uygulamayı protesto etme kararı aldı.

‘Kafa karıştırıyor’

Konuyla ilgili açıklama yapan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, “Bu uygulama kafa karıştırıyor. Taksicinin para kazandığı yok, taksiciye büyük zulüm var. Sadece taksimetrecilerin para kazandığı bir organizasyon bu. Taksimetreciler burada 1 araçtan 195-200 lira taksimetre ayar parası alıyorlar. Biz 4 ay önce yüzde 2 buçukluk zam için 200 lira taksimetre ayar parası verdik. 400-500 yolcu alacağız ki sadece taksimetreciye ödediğimiz ayar parasını çıkartalım. Bu zam değil, yolcuyla bizim kafamızı karıştırdılar. Taksici esnafı 5 yılda yüzde 12 zam aldı. Akaryakıta yüzde 30 üzeri zam geldi. Yoğun trafikte para kazanamıyoruz. Bir esnafa bu kadar zulüm yapılmaz” dedi.

‘Esnafın yüzü gülsün’

Taksimetre ayarlamak için kooperatif olarak hiçbir arkadaşının gitmek istemediğinin altını çizen Can konuşmasına şöyle devam etti: “Taksimetre ayarına gitmiyoruz. Bu kararı protesto ediyoruz, kabul etmiyoruz. Bu sıkıntılarımızı bundan sonra İBB değil, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza bizzat anlatacağız bunu. Büyük bir eziyet ve işkence yaptılar bize. Bu uyguladıkları karar nedeniyle daha yeni arkadaşımızla yolcu arasında kavga çıktı, arkadaşımıza yumruk attılar. Arkadaşımız dönüşte bir yolcu alıyor 5 lira yazmış tuşa basmış 8 lira 75 kuruş yazınca yolcu ‘Kardeşim bu taksimetre ile oynuyor musun?’ diyerek kavga etmişler. Yapacaksınız doğru düzgün zam olsun, esnafımızın yüzü gülsün” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Taksimetre ayarını değiştirmeyeceğim’

Esnafın mağdur olduğuna dikkat çeken taksici Ramazan Dağ, “Bir kadın yolcu aldım. Bana ‘Taksimetreyi ayarladıysan binmeyeceğim, bir kilometre gideceğim çünkü. Ben de kadına Atatürk Havalimanı olarak taksimetre ayarını yapmadığımızı eski tarife ile gittiğimizi söyledim ve kadın araca bindi. Bu esnafa bir darbedir. Bu indi-bindi ücretinin iptalini istiyoruz. Ben taksimetre ayarı yaptırmaya gitmeyeceğim, ne kadar zararı olursa olsun” dedi.