Gündem Yeni yıl için Google'dan bir sürpriz daha! 2017'nin ilk Doodle

Yeni yıl için Google'dan bir sürpriz daha! 2017'nin ilk Doodle

31.12.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

Google yeni yıl için yeni bir sürpriz hazırladı. Bir gün önceden anasayfasına taşıdığı Doodle animasyonu herkesi şaşırtmıştı. Şimdi yeni yıl için bir animasyon daha hazırladı. İşte o harika yeni yıl animasyonu...

Yeni yıl için Googledan bir sürpriz daha 2017nin ilk Doodle

Yeni yıl heyecanı ülkemizde de başladı. Google da yeni yıla özel doodle hazırladı. Türkiye dahil çoğu ülkede kullanılan Miladı takvime göre 1 Ocak yılın ilk günü olarak kutlanıyor.

Haberin Devamı

Yılbaşı veya Yeni Yıl bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır.

Türkiye dahil Gregoryen takvim’inin kullanıldığı birçok ülkede yılın ilk resmi günüdür. Bir hıristiyan bayramı olan ve İsa’nın doğuşunu kutlayan Noel’den tamamen ayrı olarak kutlanır.

Türkiye’nin de kullandığı dünyanın en yaygın takvimi olan Gregoryen takvime göre 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gece yılbaşı olarak kabul edilir.

GOOGLE YENİ SÜRPRİZİ

Yeni yıl için Googledan bir sürpriz daha 2017nin ilk Doodle

Takvimlere göre yılbaşı günleri

Gregoryen takvimine göre yılbaşı, 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gecedir.

Hicri takvime göre yılbaşı Muharrem ayının 1’inci günüdür.

İbrani takvimine göre kutlanan yılbaşına Roş Aşana denir. Yahudilere göre bu gün, evrenin yaratılışını temsil eder. Bu takvim bir Ay takvimi olduğu için Gregoryen takvime göre Roş Aşana her yıl değişik bir tarihte kutlanır.

Haberin Devamı

Çin takvimine göre yılbaşı her yıl ilk kameri ayının Yeni Ay gününde kutlanır. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı olarak kabul edilir.

İran takvimine göre yılbaşı, baharın gelişi olan Nevruz’la kutlanır. Miladi takvime göre 20 veya 21 Mart’tır.

GOOGLE'NİN ESKİ SÜRPRİZİ

Yeni yıl için Googledan bir sürpriz daha 2017nin ilk Doodle

GOOGLE'DA 2016 YILINDA EN ÇOK NELERİ ARADIK?

Teknoloji devi Google, 'Yılın Arama Trendleri 2016’nın Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerini açıkladı. Türkiye’de 2016 yılında yapılan aramalarda “Tanka nasıl çıkılır?” ve “Darbe” üst sıralarda yer aldı. Kişilerde ise Aleyna Tilki birinci sırada yer aldı. İşte Türkiye'den yapılan en popüler Google aramaları...

1 - Aleyna Tilki

2 - Oya Aydoğan

3 - Mustafa Koç

4 - Tarık Akan

5 - Emre Mor

6 - Muhammed Ali

7 - Koray Avcı

8 - Neslihan Atagül

9 - Barış Arduç

10- Kemal Doğulu