Gündem Yeniçeriye Noel Baba'yı kovalattılar

Yeniçeriye Noel Baba'yı kovalattılar

31.12.2014 - 13:25 | Son Güncellenme:

Bolu'da, yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi üyelerinin kentin en işlek caddesinde yaptığı gösteride, temsili yeniçeri, vatandaşlara hediye paketleri dağıtan Noel Baba'yı kovaladı.

Yeniçeriye Noel Babayı kovalattılar

BBP üyesi gençler yılbaşı kutlamalarına tepki göstermek için çok ilginç bir eylemde bulundular. İzzet Baysal Caddesi'ndeki gösteride Noel Baba yoldan geçen vatandaşlara hediye paketleri dağıttı. Bu sırada padişah vezirine dönerek Noel Baba'nın cadde üzerinde ne yaptığını sordu. Noel Baba'nın hediye dağıttığını duyan padişah sinirlenerek vezirine "Atın bunu kentten" diyerek bağırdı. Padişah, Noel Baba'yı alması için yeniçeriye talimat verince cadde de kovalamaca başladı. Yeniçerinin, Noel Baba'yı kentin en işlek caddesinde kovalaması ilginç görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar meraklı bakışlarla yeniçerinin Noel Baba'yı kovalamasını izlediler. Yılbaşı ve noel kutlamalarına tepki gösteren BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, "Vatandaşlar yeni yıla girecekleri için kutlama yapıyorlar. Biz noel kutlamalarına karşıyız. Bunu da böylesi bir oyunla dile getirmek istedik" dedi.

Haberin Devamı

İŞTE İLGİNÇ EYLEM

"MÜSLÜMAN NOEL KUTLAMAZ’ AFİŞİ ASANA PARA CEZASI
Rize’de 'Müslüman Noel Kutlamaz' yazılı afiş asan Muhammet Kurt, polis tarafından gözaltına alındı. Kurt, Kabahatler Kanunu'na göre 189 lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.
Rize’de cadde ve sokaklara üzerinde 'Müslüman Noel Kutlamaz' yazılı afiş asıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, afiş astığı belirlenen 23 Şubat Gençlik Hareketi Rize temsilcisi Muhammet Kurt’u gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen Muhammet Kurt’a 5236 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında, 'Çevreyi kirletmek ve emre aykırı davranış' suçlamasıyla 189 lira idari para cezası kesildi. 23 Şubat Gençlik Hareketi’ne ait sosyal paylaşım sayfasında Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığı başta olmak üzere resmi kurumların önüne asılan afişlerin kurumların tabelaları ile çekilen fotoğrafları paylaşıldı.
Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

Haberin Devamı

Yeniçeriye Noel Babayı kovalattılar