Gündem Yerli ve milli elektroşok silahı

Yerli ve milli elektroşok silahı

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüzde yüz yerli ve milli olarak üretilen elektroşok silahı ‘Wattozz’, ABD’li elektrik silahı ‘Taser’ın rakibi olacak...

Yerli ve milli elektroşok silahı

Dünyanın birçok ülkesinde 1 milyondan fazla polis memuru tarafından kullanılan uzaktan etkili elektroşok silahı, bir Türk firma tarafından yüzde yüz yerli ve milli üretildi. Albayraklar Grubu’nun ürettiği ‘Wattozz’, ABD’li elektrik silahı Taser’ın rakibi olacak. Albayraklar Şirketler Grubu’nun milli enerji silahı olarak tanıttığı “Wattozz”un ilk fotoğrafı da kamuoyuyla paylaşıldı.

Haberin Devamı

Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak, “Biz Amerika’dan daha iyisini yapabiliyoruz. Dünyada bir eşi ve benzeri daha bulunmuyor” dedi. ABD’li Taser’ın çok fazla risk taşıdığını ve dezavantajlara sahip olduğunu vurgulayan

Yerli ve milli elektroşok silahı
Albayrak, dünya polis teşkilatlarının mevcut kablolu elektrik silahlarını kullanmaya son verip Türk yapımı kablosuz silahı tercih edeceklerini savundu. Bu sayede Türkiye’ye büyük bir döviz girdisi sağlanacağını kaydeden Albayrak, “Wattozz’un seri üretim hazırlıkları tamamlandı. Wattozz Enerji Silahı, rakibine kıyasla uygun bir fiyattan ücretsiz eğitim ve tam garanti desteği ile satılacak” dedi.

Haberin Devamı

Sesli uyarı

Wattozz, kablosuz mermi ve çift atış özelliği; anti vibrasyon sistemli dahili kamera, radyo frekansı ile uzaktan mermi/elektrik kontrolü, barutsuz, gazsız ateşleme sistemi, yüksek tetik hassasiyeti, nokta atışı yüksek isabet özelliği, sessiz ateşleme, insan sesli uyarı sistemi, dahili hedefleme lazeri, dahili gece aydınlatma feneri ve uzun batarya ömrüyle ön plana çıkıyor.