Gündem‘Yeşil’e kırmızı bülten çıkmadı

‘Yeşil’e kırmızı bülten çıkmadı

24.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

DİYARBAKIR’da görülen JİTEM Davası’nda, ’Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım ve bazı sanıklar hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına ve infazının beklenmesine karar verildi

‘Yeşil’e kırmızı bülten çıkmadı

Diyarbakır, Batman ve Şırnak’ta çeşitli tarihlerde birden fazla kişiyi öldürdükleri, kundaklama ve bombalama yaptıkları iddiasıyla aralarında ’Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım, PKK itirafçısı olan ve halen İsveç’te yaşayan Abdulkadir Aygan’ın da aralarında bulunduğu ve kamoyunda ’JİTEM’ davası olarak bilenen tutuksuz 16 sanığın yargılandığı dava Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Mahkeme, sanıklardan ’Yeşil’ kod adlı Yıldırım ile İbrahim Babat, Zahit Kardeniz ile Muhsin Gül hakkındaki yakalama kararlarının devamına karar verdi.
Aygan için iade talepnamesi yazıldı. Mahkeme, avukatların Yeşil ile ilgili kırmızı bülten çıkarılması talebini ise Yıldırım’ın Türkiye’de olmadığına ilişkin yazıların gelmesinden sonra değerlendirilmesi kararını verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler