Gündem Yeşilçam yıldızı evinde ölü bulundu

Yeşilçam yıldızı evinde ölü bulundu

08.05.2014 - 08:38 | Son Güncellenme:

Yeşilçam sanatçılarından 82 yaşındaki Muazzez Özdemir, Edirne’deki evinde ölü bulundu.

Yeşilçam yıldızı evinde ölü bulundu

Edinilen bilgiye göre, Edirne Çavuşbey Mahallesi Arifpaşa Çıkmazı Sokak sakinleri çevreye yayılan kötü kokudan rahatsız olarak 155 polis merkezine ihbarda bulundu. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede kokunun kaynağının Özdemir’in evi olduğu anlaşılınca ekipler eve girdi. Polis ekipleri, içeriye girildikten sonra Muazzez Özdemir’in cansız bedeni ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde bulunan Özdemir’in yaklaşık bir hafta önce ölmüş olabileceği tahmin edilirken, Özdemir’in cesedi belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonunda cenaze aracına bindirilerek Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı. Özdemir’in kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği kaydedildi.

Muazzez Özdemir’in 1962 yapımı ‘Hayalimdeki sevgili’, 1961 yapımı ‘Melekler Şahidimdir’, 1962 yapımı ‘Esir Kuş’, 1956 yapımı ‘Evlat Hasretim’ gibi filmlerde rol aldığı biliniyor. Özdemir, Ayhan Işık, Hulisi Kentmen Göksel Arsoy gibi film artistleriyle birlikte rol aldı.

ÇOCUKLARIYLA GÖRÜŞMÜYORDU
Son 10 yılda tek başına yaşadığı ve 5 çocuğuyla görüşmediği belirtilen Muazzez Özdemir’in Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı yaşlılık maaşı, ilaç ve nakdi yardımlarla geçimini sağladığı bildirildi.
Özdemir’in, Ahu Tuğba, Ekrem Bora, Ayhan Işık, Hulusi Kentmen ve Göksel Arsoy gibi Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularıyla birlikte filmlerde rol aldığı belirtildi.. Emektar sinema oyuncusu Özdemir’in komşuları çocukları ile görüşmediği için tek başına burada oturduğunu söyledi. Mahallede taksicilik yapan Hızır Kutlu, Muazzez Özdemir’in pek dışarı çıkmadığını ifade ederek, şunları anlattı:
PERİŞAN HALDEYDİ
"Muazzez hanım hastaneye ya da 15 günde bir pazara giderdi. Bazen ayda 1 dışarı çıktığı oluyordu. Sanırım öldükten bir hafta sonra bulundu. Perişan vaziyeteydi. Polisler geldiğinde içeri giremedi. Çok ağır koku vardı. İlaçlayıp içeri giriş yaptılar. Fakirdi, bir geliri de yoktu. Yaşlılık maaşıyla geçinirdi. Son zamanlarda çok kötü bir durumdaydı. Eskiden evine giderdim çok temizdi. Eski filmlerinden çekilmiş fotoğrafları bana gösterir hep anlatırdı."
HİÇBİR EŞYASINI ATTIRMAZDI
Apartmanı temizliğini yapan Nuray Altıok ise Özdemir’in hiç eşyasını dışarı atmadığını anlatarak, "Kendi halinde ama çok pisti. Bu apartmanda temizlik yapıyorum. Apartmanı temizlediğim zaman beni çağırıyor, çöpünü attırıyordu. İçeri girdiğimde evini temizlemek istedim ama kabul etmiyordu. Hiçbir eşyasını artırmıyordu. Bazı zamanlar sadece kapısının önünü süpürmemize izin veriyordu. Ondan para almıyorduk. Apartmanda oturan diğer kat sahipleri temizlik için para veriyordu" dedi.

Haberin Devamı

Yeşilçam yıldızı evinde ölü bulundu