Gündem Yılbaşına ‘proaktif’ önlemler

Yılbaşına ‘proaktif’ önlemler

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yeni yıl programlarını huzur ve güven içinde geçirmeleri sağlamak amacıyla teşkilattan genel güvenlik, asayiş ve terör konusunda, “proaktif önlemler” almasını istedi.

Yılbaşına ‘proaktif’ önlemler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 il valiliklerine gönderilen, “Yılbaşına İlişkin Alınacak Güvenlik Tedbirleri” konulu genelgede, vatandaşların yeni yıl programlarını huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik ve asayişin temini, terör değerlendirmeleri ile şehirler arası-şehir içi yollarda trafik akımının diğer günlere oranla yoğunluğu dikkate alınarak, “proaktif önlemler” alınması istendi. Genelgeye göre AVM, havaalanı, terminallerde yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Eğlence mekanları işletmecileriyle görüşülecek ve özel güvenlik görevlilerinin tehditlere karşı farkındalıklarının artırılması sağlanacak. Pasaport, yurda giriş belgeleri, yolcu izin belgesiz Türk vatandaşı olmayanların seyahat etmelerine izin verilmeyecek. Özellikle yılbaşı gecesi saat 24.00’ten sonra alkol denetimlerine ağırlık verilecek.

Yazarlar