Gündem Yılbaşı yasağı ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? Yılbaşı yasakları belirlendi

Yılbaşı yasağı ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? Yılbaşı yasakları belirlendi

15.12.2020 - 14:47 | Son Güncellenme:

Yılbaşına geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla beklenen yılbaşı günü için büyük merak da yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha farklı kutlanacak olan yılbaşı günü ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yılbaşı hakkında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Vatandaşlar ise Yılbaşında kaç gün yasak? Yılbaşında seyahat yasağı var mı? 31 Aralık - 1 - 2 - 3 Ocak 2021 sokağa çıkma yasağı var mı? sorularını araştırmaya başladı. İşte herkesin bilgi edinmek istediği o konu...

Yılbaşı yasağı ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek Yılbaşı yasakları belirlendi

Bu yıl 31 Aralık günü Perşembe gününe denk geliyor. Hafta sonuna yakın bir gün olduğu için düzenli olarak uygulanan hafta sonu yasaklarına dahil olacak mı merak ediliyor. 31 Aralık, 1 Ocak, 2 Ocak ve 3 Ocak günleri hakkında arayış hız kesmiyor. Yılbaşında kaç gün yasak, yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında seyahat yasağı var mı soruları peş peşe araştırılıyor. Yılbaşında kaç gün yasak olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yılbaşında seyahat yasağı ile ilgili de Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan açıklama yaptı.

Haberin Devamı

YILBAŞINDA KAÇ GÜN YASAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Buna göre 31 Aralık Perşembe günü saat 21:00'den 4 Ocak saat 05:00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

YILBAŞINDA SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yılbaşında 4 gün olması beklenen sokak kısıtlaması öncesinde şehirlerarası olabilecek hareketliliğe karşı da seyahat kısıtlaması önlemi alınabileceğini söyledi.

Prof. Dr. İlhan, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını vatandaşların tatil olarak değerlendirmemesi gerektiğine vurgu yaparak,

"Yine vatandaşlarımıza söylemek gerekiyor; yılbaşındaki 3 günlük 4 güne yakın kısıtlamayı tatil fırsatı olarak düşünmemeleri gerekiyor. Tatil fırsatı olarak düşünürseler hata yapmış olurlar, koronavirüs bulaşını artırmış olurlar. Şöyle bir şey olabilir; koronavirüs vaka sayısının yoğun olduğu iller için giriş-çıkış kısıtlaması yapılabilir. Her il için bu geçerli değil; ama vakaların çok olduğu yerlerde hem dışarıya doğru vakalar gitmesin hem o ile yeni vakalar gelmesin diye böyle bir yaklaşım benimsenebilir. Bu iller için hayati durumları bundan ayrı tutmak gerekir. Gıda getirenler, aşı getirenler, işi dışında il dışına çıkmak yasaklanabilir. Hem yılbaşı için hem de genel olarak bunu söylüyorum. Koronavirüs vaka sayısı yoğun olan illerde giriş-çıkış işleri olanlar dışında yasaklanabilir" diye konuştu.

Yazarlar