Gündem Yılbaşında saldırı planı bozuldu

Yılbaşında saldırı planı bozuldu

13.11.2023 - 06:54 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’in sözde Irak vilayetine bağlı Batı Sektörü (cephesi) Sorumlusu ve EYP uzmanı Ahmed Jasim Abdullah’ın bu ayın başında yurda kaçak yollardan giriş yaparak İstanbul’a geldiği ve bombalı saldırı hazırlığı yaptığı bilgisine ulaşan MİT, yaptığı istihbarat ve saha çalışmalarında teröristin Sultanbeyli’de gün aşırı değişimli olarak iki adreste kaldığını tespit etti.

Yılbaşında saldırı planı bozuldu

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Yapılan takip ve izleme çalışmalarının ardından iki adrese geçtiğimiz hafta İstanbul Emniyeti TEM ekipleriyle birlikte eş zamanlı operasyon düzenleyen MİT ekipleri, teröristi yakaladı.

Haberin Devamı

BEŞ HAZIR DÜZENEK

DAEŞ’in Suriye ve Irak’taki saldırılarında kullandığı patlayıcıların tasarımını yaptığı ve örgüt mensuplarına patlayıcı eğitimi verdiği de belirlenen Irak doğumlu teröristin kaldığı adreslerde içerisinde SIM kart bulunan zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilir beş hazır bomba düzeneği, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan çok sayıda basma butonu ve el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı elektronik devre elemanı ele geçirildi. Beş boma düzeneğinin patlayıcıya bağlanma aşamasına getirilmiş vaziyette bekletildiği öğrenildi.

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Gizli bölmelere saklanmış dijital materyaller ve örgütsel dokümanlarla ele geçirilen ve İstanbul Emniyeti TEM Şube’de sorgulanan teröristin, örgüt talimatıyla yılbaşında yapmayı planladığı metropol saldırılarına hazırlık aşamasında yakalandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Önceki gün sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine konan teröristin, Türkiye’deki bağlantıları ve planladığı bombalı saldırılar üzerindeki çalışmalar devam ediyor.