Gündem Yılı sanatla bitirmek için

Yılı sanatla bitirmek için

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016 sona ererken Milliyet Sanat dergisinin yeni sayısında, yılı sanatla bitirmek isteyen okurlara sinemadan müziğe, yeni sergilerden kitaplara ve oyunlara uzanan bir rehber hazırlandı.

Yılı sanatla bitirmek için


Milliyet Sanat dergisi aralık sayısının kapağına 2017 Akademi Ödülleri’nde öne çıkması beklenen Damien Chazelle imzalı ‘La La Land’i (âşıklar Şehri) taşıyor. 30 Aralık’ta Türkiye’de gösterime girecek film, başrollerini Ryan Gosling ve Emma Stone’un paylaştığı, müzikle aşkın iç içe geçtiği bir hikâye anlatıyor. ‘Whiplash’le dikkat çeken Chazelle, bu yıl Venedik Film Festivali’nde yarışan ve Emma Stone’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran filminde, bir caz piyanisti ve bir türlü iş bulamayan bir oyuncunun ilişkisini saf bir romantizmle sunuyor. Milliyet Sanat, ödül sezonuna ve Oscar’lara damga vuracağı ön görülen filmle ilgili geniş bir inceleme yazısına yer veriyor.

Haberin Devamı

Yılı sanatla bitirmek için

Derginin sinema sayfalarında ayrıca, sinemanın yeni yılı nasıl karşıladığı ele alınırken; yeni filmi ‘Tereddüt’ü Yeşim Ustaoğlu, başrol oyuncuları Funda Eryiğit ve Ecem Uzun’la birlikte anlatıyor. Sinema sayfalarında ayrıca Sevin Okyay imzalı yazıda, Ken Loach’a Cannes’dan ikinci Altın Palmiye’sini kazandıran, sosyal adaletsizliklere dikkat çeken bu ay gösterime giren ‘I, Daniel Blake’ mercek altına alınıyor. Elektronik müziğin öncülerinden Jean Michel Jarre, derginin müzik bölümünü açan isim. Müziği ve sokak şarkıcısı tarzıyla Billie Holiday’e benzetilen Madeleine Peyroux, iki ayrı uçtaki ses renkleriyle dikkat çeken Emiliana Torrini ve Chinawoman olarak tanınan Michelle Gurevich, müzik sayfalarının diğer konukları. Bu bölümde ayrıca 20. yılını kutlayan mor ve ötesi’yle yapılmış özel bir röportaj da bulunuyor.

Haberin Devamı

Yılı sanatla bitirmek için

Elton John’un koleksiyonu

Milliyet Sanat’ın sahne sanatları sayfaları ise DOT ve buluT Tiyatro’da sahnelenen oyunlara; Evrim Alasya ve Emre Kınay ile Duru Tiyatro’da perde diyen ‘İki Bekâr’ vesilesiyle gerçekleştirilen bir röportaja ev sahipliği yapıyor.

Yılı sanatla bitirmek için

Derginin plastik sanatlar bölümünde Borusan Contemporary’de 19 Şubat’a dek devam edecek olan Edward Burtynsky sergisi ‘Aqua Shock: Su Projesi’nden Bir Seçki’ hakkında kaleme alınmış bir yazıya yer veriliyor. Eserleri Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde sergilenen 19. yüzyıl manzara resminin önemli ismi Felix Ziem’in sergisi hakkında bir inceleme de derginin bu bölümünde okurlara sunuluyor. Bununla birlikte Monnaie de Paris’de açılan Maurizio Cattelan sergisi, İzmir’de bulunan Folkart Gallery’de açılan ressam Habib Aydoğdu ve şair Adonis’in işbirliği ettiği ‘Kan Kırmızı’ adlı sergi ve Tate Modern’de Elton John koleksiyonundan derlenen fotoğraflarla açılan ‘The Radical Eye’ adlı sergi de derginin plastik sanatlar bölümündeki konular arasında. Derginin tasarım bölümünde Meyer Saat’in yüzyılı aşan öyküsü ve mimari sayfalarındaysa Konya’dan iki Selçuklu medresesi örneği ele alınıyor.

Yılı sanatla bitirmek için

Milliyet Sanat’ın aralık sayısında kitaplardan, yükselen müzik listelerinden dün başlayan Kara Hafta kapsamında yapılmış bir söyleşiye, performans sanatının kraliçesi Marina Abramoviç’in yeni kitabına dek pek çok konu da okura rehberlik ediyor.

Haberin Devamı

‘La La Land’e İKSV galası

Milliyet Sanat’ın kapağına taşıdığı ‘La La Land’, gösterime girmeden önce İKSV Galaları kapsamında izleyiciyle buluşacak. Filmin galası, 21 Aralık’ta saat 21.00’de Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda gerçekleşecek. Filmin ABD vizyonundan 6 gün sonra yapılacak gala filmin Türkiye’deki ilk gösterimi olacak. İKSV Galası’nın biletleri 6 Aralık Salı günü 10.30’dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Cinemaximum City’s Nişantaşı ’nda satışa sunuluyor. Lale Kart üyeleri için ön satış günü ise 5 Aralık Pazartesi.