Gündem Yılmaz: Asrın felaketine karşı asrın dayanışması

Yılmaz: Asrın felaketine karşı asrın dayanışması

30.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Asrın felaketine asrın dayanışmasıyla cevap veriyoruz” dedi.

Yılmaz: Asrın felaketine karşı asrın dayanışması

MAHİR ALAN Adıyaman DHA  - Adıyaman Afet Koordinasyon toplantısında deprem felaketinin ardından yürütülen çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgi alan Yılmaz, “Burada yaşanan depremin yaralarını devlet ve millet olarak omuz omuza sarmaya devam ediyoruz. Malum yaşadığımız depreme, asrın felaketi diyoruz. Asrın felaketine, asrın dayanışmasıyla cevap veriyoruz. Sahada çalışmaları yerinde inceliyoruz ve tespit ettiğimiz sorunlara tüm gücümüzle hızlı bir şekilde cevap vermeye devam ediyoruz... Önümüzdeki ekim kasım aylarıyla birlikte kalıcı konutları hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

‘Derinden üzdü’ 

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı da değerlendiren Yılmaz, şunları söyledi: “İsveç’teki saldırı hepimizi gerçekten derinden üzdü. Daha önce de yaşandı maalesef bu tür saldırılar. İfade hürriyeti kisvesi altında nefret suçlarını hiçbir şekilde mazur gösteremezsiniz, kabul edemezsiniz. Kur’an-ı Kerim’e, kutsal kitabımıza olan bu saldırı aslında yüz milyonlarca insanı rencide etmeye yönelik provokatör saldırıdır. İsveç makamlarının bir an önce harekete geçmesini ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Uluslararası camiayı da bu konularda, uluslararası hukuk oluşturma anlamında da çaba sarf etmeye davet ediyorum.” Yılmaz daha sonra kent merkezinde kurulan Balıkesir Çarşısı’nı dolaşıp, depremzedelerle bayramlaştı. 

Haberin Devamı

‘2028’e kadar hedef 500 Millet Bahçesi’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Millet bahçeleri hakkında açıklamada bulunan Özhaseki, “Millet bahçelerimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimize ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güçtür. Vatandaşlarımıza şehrin merkezinde kazandırdığımız millet bahçelerimizle yeni sosyal yaşam alanları hediye ediyoruz. Bununla beraber millet bahçelerimiz deprem gibi doğal afetler sırasında şehrin en güvenli alanlarından birisi olarak toplanma alanı görevi görüyor” dedi. “Cumhuriyet tarihinin en büyük yeşil alan adımı” olarak tanımlanan millet bahçelerinde 2018’den bu yana 17 milyon 45 bin 538 metrekare alanı kapsayan 151 adet millet bahçesi hizmete sunuldu. Şu anda; 27 milyon 513 bin 219 metrekare alanda 138 millet bahçesinde ise çalışmalar devam ediyor. l ANKARA Milliyet